İYİ Partili Kavuncu’dan parti içi istifalar açıklaması: Üyelere istifa etmeleri için SMS gönderilmiş

İYİ Partili Kavuncu’dan parti içi istifalar açıklaması: Üyelere istifa etmeleri için SMS gönderilmiş

İYİ Parti lideri Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu’nu işaret ederek “Arka kapı diplomasisi yapılmış" sözleri partideki gerilim seviyesini artırdı. Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Buğra Kavuncu parti içine seslendi. ‘’İradeniz kimsenin ipoteği altında değil, hür ve müstakil budur!" diyen Kavuncu, parti üyelerinin istifa etmesi için mesaj gönderildiğini söyledi. "Bu tip mesaj gönderilenlerin sayısı artıyor. Gerekli tedbiri alıyoruz’’ ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu işaret ederek “Arka kapı diplomasisi yapılmış" sözleri İYİ Parti'de gerilim seviyesini artırdı.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu partisine dönük operasyon iddialarını işaret ederek "İradeniz kimsenin ipoteği altında değil, hür ve müstakil budur!" dedi. Kavuncu Sosyal medya hesabı X'ten şöyle yazdı:

bugra-kavuncu-aa-1638994.jpgİYİ Parti Teşkilat Başkanı İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu

"Bu tip mesaj gönderilenlerin sayısı artıyor. Gerekli tedbiri alıyoruz. Bunların sebebi de çok belli, önceki akşam katıldığım canlı yayında gerçek sayıları ve gerekçelerini açıklayınca delege ve siyaset ağalarının üyelerimizi maraba zannettiği gerçeği de ortaya çıktı. Bu siyasi düzeni, eskimiş siyaset anlayışını değiştirmemiz lazım. Bunun da yolu çağa uygun bir Siyasi Partiler Kanunu'ndan ve demokrasinin daha fazla dijitalleştirilmesinden geçiyor. İradeniz kimsenin ipoteği altında değil, hür ve müstakil budur!"
Buğra Kavuncu aynı zamanda bir görsel de paylaşarak parti üyelerine dair istifa çağrılarının yapıldığını öne sürdü.

İYİ PARTİ’DE İSTİFALARI ARTIRAN SÜREÇTE NE OLMUŞTU?

İYİ Parti genel istişare kurulu toplantısında CHP lideri Özgür Özel'in yerel seçimlerde bölgesel ittifak teklifi reddetmesi Partide birbiri ardına istifalar getirdi. “İş birliği” isteyenlerin de istifaları istenildi.

Ancak en büyük deprem İstanbul’da CHP ile yerel seçim iş birliğini savunan, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın istifası oldu. Özkan Genel başkanın talebiyle istifa etti ancak İYİ Partili üyeler tarafından yeniden aynı göreve seçildi. Bu “kıyamet”in ardından beş İBB Meclis üyesiyle beraber Özkan yeniden istifa etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifaların arkasındaki ismin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu işaret etti. Bunu da operasyon olarak değerlendirdi. Akşener'in "Şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum" çıkışı kırgınlıklarını belirten bir çok yeni ismin istifasına neden oldu.

KAVUNCU GÖNDERME YAPMIŞTI

İYİ Partili Buğra Kavuncu da önceki gün HaberTürk kanalına çıkarak, 'Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel İYİ Parti'ye operasyon mu çekiyor?' sorusuna yanıt verdi. "Görevi olmayan kişilerle konuşmak operasyondur" diyen Kavuncu, "Kapı arkasından yapılan her görüşmeye operasyon deriz" dedi. "Benim başkanımın muhatabı Özgür Özel'dir." diyerek İmamoğlu'nu hedef alan Kavuncu, CHP tabanını konsolide etmek için yapıldığını öne sürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN