İYİ Partili Ümit Dikbayır'dan kendisi hakkında suç duyurusu: Dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim

İYİ Partili Ümit Dikbayır'dan kendisi hakkında suç duyurusu: Dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim

İYİ Parti'den ihracı istenen Ümit Dikbayır, hakkındaki iddialarla ilgili dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdi. Öte yandan Dikbayır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da duyurdu. Dikbayır, paylaşımında; "Halep oradaysa arşın burada! Bu işler iftirayla olmaz. Konuyu yargıya taşıdım, TBMM'den de dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk ettiği Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, hakkındaki 'taciz' iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Dikbayır açıklamasında "Halep oradaysa arşın burada! Bu işler iftirayla olmaz. Konuyu yargıya taşıdım, TBMM'den de dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim" dedi. Ümit Dikbayır, Meclis Başkanlığı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçeleri de paylaştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda Dikbayır, kendisi hakkında 4 ayrı iddiasının soruşturulmasını istedi.

Dikbayır ayrıca TBMM Başkanlığı'na dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi.

Dilekçede, "Hakkımdaki iddia ve ithamlara ilişkin olarak 22/11/2023 tarih ve 2023/8373 Sayılı başvuru ile Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunarak konunun yargı tarafından incelenmesi ve soruşturulması için avukatım tarafından başvuruda bulunulmuştur" denildi.

Dilekçede, şu ifadeler de yer aldı:

"Anayasa'nın 83. Maddesinin ikinci fıkrası gereğince 'Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz.' Anayasanın amil hükmü gereği bu ihbara konu oluşturan hususların yargı makamlarınca soruşturulabilmesi ve gereği işlemlerin ifa edilebilmesi için yasama dokunulmazlığımın kaldırılması hususunda gereği işlemlerin yerine getirilmesi hususunu Yüce Makamınızdan saygılarımı arz ederim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN