İzmir'de taksici cinayeti kamerada! Öldürüp araçtan attı, yanındaki kadınla gezintiye çıktı

İzmir'de taksici cinayeti kamerada! Öldürüp araçtan attı, yanındaki kadınla gezintiye çıktı

İzmir’de taksici Deniz Örer’i öldüren Doğuş Meşe hakkında 'kasten öldürme', 'gece vakti silahla yağma' ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından müebbet ve 19 yıla kadar hapis cezası istendi. Araç içi kameraya yansıyan dehşet görüntülerinde Meşe, önce Örer’i öldürüp cesedini taksiden dışarı attı, ardından taksiye bir kadınla binerek şehir içinde gezdiği görülüyor.

Dehşete düşüren olay, 9 Mart saat 23.30 sıralarında Hurşidiye Mahallesi 1308 Sokak’ta meydana geldi. Evli ve 1 çocuk babası olan 52 yaşındaki taksici Deniz Örer, 35 T 7058 plakalı taksisine müşteri olarak binen Doğuş Meşe’yi aldı. İddiaya göre kısa süre sonra ücret nedeniyle tartışma çıktı ve tartışmanın büyümesi üzerine Meşe, Örer’i tabancayla öldürdü.

Örer’in cesedi aracın dışına atıldı, Meşe ise önce taksiyle, ardından yaya olarak olay yerinden kaçtı. Polis ekiplerinin çalışması sonucu Meşe, suç aleti tabancayla yakalandı. Örer bir gün sonra İzmir’de meslektaşlarının katılımıyla toprağa verildi.

CİNAYET ANI KAMERADA

Olayın araç içi kamerasına yansıyan görüntüler, cinayetin dehşetini gözler önüne serdi. Görüntülerde Meşe, valizinin bulunduğunu belirterek Örer’e taksiyi olayın gerçekleştiği sokağa yönlendirdi. Meşe, eski çalıştığı tekstil atölyesinden valizini aldığını ve Karşıyaka’ya gideceğini söyleyerek Örer’e taksimetrenin tutarını sordu.

700 TL olabileceğini söyleyen Örer’e “1000 lirayı geçmez değil mi?” diye soran Meşe, bir anda sessizce yaklaşarak tabancayla ateş etti ve Örer’in cesedini aracın dışına attı. Ardından Meşe, öldürdüğü taksiciye ait taksiye bir kadın arkadaşını alarak binip bir süre gezdi; Örer’in çantasındaki paraları da alıp bir kısmını yanında getirdiği kadına verdi. Görüntülerde Meşe’nin soğukkanlılığı ve planlı hareketi de dehşet verici şekilde kaydedildi.

İDDİANAMEDEKİ CEZA TALEPLERİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Doğuş Meşe için; “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis, “gece vakti silahla yağma” suçundan 15 yıla kadar hapis, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçundan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, Meşe’nin olayı, Örer’in kendisine küfretmesi nedeniyle gerçekleştirdiğini iddia etmesinin suçunu hafifletmeye yönelik olduğu vurgulandı. Ayrıca Örer’in küfretmesini gerektirecek bir durumun olmadığı da belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN