Kadın cinayetinden müebbet alan sanıktan pişkin soru: Neden indirim yapılmadı?

Kadın cinayetinden müebbet alan sanıktan pişkin soru: Neden indirim yapılmadı?

İstanbul'da, Samira Lkhadır'ı öldürdükten sonra telefonundan video çekerek arkadaşına gönderen Majed Saeb Alshaıkh, 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Zanlı, duruşma esnasında 'neden ceza indirimi yapılmadığını' sordu.

Kadın cinayetlerinin artarak devam ederken katillerinin 'iyi hal' indirimi alması dikkat çekiyordu. Geçtiğimiz şubat ayında İstanbul'un Fatih ilçesinde Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı olduğunu iddia ettiği Samira Lkhadır'ı öldürdükten sonra telefonundan video çekerek arkadaşına gönderen sanık Majed Saeb Alshaıkh, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde mahkeme karşısına çıktı.

'SİNİRLENDİM, ÖLDÜRDÜM'

Savcılık, ifadesinde 'bir anda sinirlenerek öldürdüğünü' dile getiren ve öldürdükten sonra ise video çekerek arkadaşına gönderen Alshaıkh hakkında 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istedi. Davanın karara bağlanmasının öncesinde son sözü sorulan tutuklu sanık tercümanı aracılığıyla beraatini istedi. Mahkeme heyeti, sanığı 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığa herhangi bir indirim de uygulamadı.

'NEDEN İNDİRİM YAPILMADI?'

Cezayı öğrenen sanık, "Neden indirim yapılmadı?" diye sordu. Mahkeme Başkanı ise "Bilerek ve isteyerek öldürdüğün için indirim uygulamadık" diye cevap verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN