Kamu kurumlarına 14 bin 110 memur alımı yapılacak: İşte alım yapılacak kadrolar

Kamu kurumlarına 14 bin 110 memur alımı yapılacak: İşte alım yapılacak kadrolar

2022 kamu memur alım ilanı yayımlandı. Adalet Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Hakim ve Savcılar Kurulu, Orman Genel Müdürlüğü'ne toplam 14 bin 110 personel alınacak. Kamu kurumu iş başvurusu İŞKUR ve ilgili kurumun internet sitelerinden yapılacak. İşte, memur alımı iş ilanları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu kurumlarına her yıl belirli dönemlerde yapılan personel alımı, 2022 yılında da gerçekleştiriliyor.

HANGİ KURUMLARA MEMUR ALIMI YAPILIYOR 2022?

Adalet Bakanlığı'na 14 bin, Ticaret Bakanlığı'na 500, Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na 50, Türkiye Adalet Akademisi'ne 6, Hakim ve Savcılar Kurulu'na 83 ve Orman Genel Müdürlüğü'ne 39 olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 14 bin 110 personel alımı yapılacak.

Kamu kurumlarına memur alımı başvuruları, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) ve ilgili kurumun web sitesinden yapılacak.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Öte yandan geçen hafta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu yıl Adalet Bakanlığı'na 12 bin 933 personelin alınacağını açıklamıştı.

2022 yılı personel alımı için yasal izinler alındıktan sonra ilana çıkılacağını belirten Bakan Bozdağ, Twitter paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"Adalet Bakanlığı'na 2022 yılında 12.933 personel alımı yapılacaktır. Yasal izinler alındıktan sonra ilana çıkılacaktır. Alım sürecini hızlandırmak için konuyu bizzat takip ediyorum. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."

Buna göre, Personel Genel Müdürlüğü'ne 6 bin 683, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne 5 bin 563, İcra İşleri Dairesi Başkanlığı'na 500 ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na 187 personel istihdam edilecek.

KAMU KURUMLARINA MEMUR ALIMI YAPILACAK MI?

Ayrıca katıldığı bir toplantıda istihdamla ilgili açıklamalarda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021'de başlattıkları Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında, farklı il ve ilçelerdeki 100 projeye yaklaşık 632 milyon lira destek sağlayacaklarını belirterek, "Belediyeler, kaymakamlıklar, il özel idareleri paydaşlığında yapacağımız emek yoğun sektörlere dönük 175 fabrika binası ve spor alanını özel sektöre tahsis ederek yaklaşık 65 bin gencimizi istihdam edeceğiz" dedi.

Genç istihdamı konusunda 2022 ve 2023 yıllarını ajanslar için odak alan olarak belirlediklerini aktaran Bakan Varank, "Bu dönemde sadece ajanslarımız eliyle 100 bin gencimizi istihdama dahil etmeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

KAMU PERSONEL ALIMI NEREDEN TAKİP EDİLİR?

Türkiye genelindeki kamu kurumları ve özel sektörde faaliyet gösteren firmaların iş ilanlarının yer aldığı Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr internet adresine kayıt işlemini kısa sürede tamamlamak mümkün.

Öte yandan Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamındaki iş ilanlarına başvurular da online şube üzerinden alınıyor.

İŞKUR KAMU MEMUR ALIMI İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR KURUM DIŞI KAMU İŞÇİ ALIMI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR TYP İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

KAMU İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN