Karayılan'dan İmralı'ya temsilci göndermeyen CHP'ye tepki: Bu hatadan dönmezlerse zarar görürler

Karayılan'dan İmralı'ya temsilci göndermeyen CHP'ye tepki: Bu hatadan dönmezlerse zarar görürler

PKK yöneticisi Murat Karayılan, CHP’nin İmralı’ya heyet göndermeme kararını sert sözlerle hedef alarak, “CHP büyük hata yaptı, bu hatadan dönmezlerse zarar görürler” dedi.

CHP'nin PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ı ziyaret için temsilci göndermemesine yönelik tartışmalar sürüyor. PKK yöneticisi Murat Karayılan, CHP’nin heyete katılmama kararını sert sözlerle eleştirdi. Karayılan, kararı “büyük bir hata” olarak nitelendirerek, “Bu hatadan dönmezlerse zarar görürler” ifadelerini kullandı.

21 Kasım’da Milli Kardeşlik, Dayanışma ve Demokrasi Komisyonu’nun oylamasında CHP, milletvekillerinin İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere adaya gitmesine onay vermedi. Böylece AK Parti, MHP ve DEM Partili temsilcilerin katılacağı ziyarette CHP yer almayacağını duyurdu.

Karar, çözüm sürecine yönelik tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Örgüte yakın bir medya organına konuşan PKK yöneticisi Murat Karayılan, CHP’nin tutumunu sert bir dille eleştirdi ve açık bir uyarıda bulundu:

“CHP büyük bir hata yaptı. Bu hatadan dönmezlerse zarar görürler.”

Karayılan, son yıllarda CHP’nin “Kürt halkına dost” bir tutum sergilediğini ileri sürerek, İmralı’ya gitmeme kararının bu çizgiyle çeliştiğini savundu.

“ÖCALAN İLE GÖRÜŞMEDEN BU SORUN ÇÖZÜLMEZ”

Karayılan, çözüm süreci tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerinde İmralı görüşmesinin zorunlu olduğunu öne sürdü:

“Komisyon Önder Apo’ya gitmezse bu sorun nasıl çözülecek? İmralı’ya gidilmesi süreci ilerletecek.”

Sürecin artık yasal adımları gerektirdiğini belirten Karayılan, örgütün üzerine düşeni yaptığını iddia ederek Ankara’ya mesaj verdi.

“ÇÖZÜM İÇİN PKK’YI DAĞITTIK”

Karayılan, örgütün bugünkü konumuna ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullandı:

“Gücümüz olmasına rağmen çözüm uğruna PKK’yı dağıttık. Şimdi ikinci aşamaya geçilmeli, hukuki ve yasal adımlar atılmalı.”

Karayılan, CHP’nin ziyaret kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini savunarak, “Türkiye partisi olmak isteyen bir yapının bu tutumu kendine ters düşer” dedi.

YORUMLAR (43)
43 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN