Kayıp Kübra'yı önce öldürmüşler sonra varilde yakmışlar! Bakan Gürlek: Cinayet aydınlatıldı, failler yakalandı

Kayıp Kübra'yı önce öldürmüşler sonra varilde yakmışlar! Bakan Gürlek: Cinayet aydınlatıldı, failler yakalandı

Antalya’da 30 Nisan’dan bu yana haber alınamayan Kübra Yapıcı’nın vahşi bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, cinayetin aydınlatıldığını ve iki şüphelinin yakalandığını duyururken; kan donduran itiraflar, genç kadının borç meselesi yüzünden öldürülüp cesedinin yakıldığını gün yüzüne çıkardı.

Antalya’da yaklaşık bir haftadır devam eden arama çalışmaları, Türkiye’yi sarsan bir cinayet itirafıyla sonuçlandı. Kepez’deki bir kafeden iki erkekle birlikte ayrıldıktan sonra kaybolan Kübra Yapıcı’nın, Burdur’da bir ormanlık alanda katledildiği belirlendi.

BAKAN GÜRLEK: "HİÇBİR SUÇ CEZASIZ KALMAYACAK"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Antalya, Manavgat, Serik ve Burdur Cumhuriyet Başsavcılıkları ile emniyet ve jandarma birimlerinin koordineli çalışması sonucu faillerin kıskıvrak yakalandığını belirtti. Bakan Gürlek, "Hiçbir dosyanın faili meçhul kalmaması için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz" mesajını paylaştı.

GÜVENLİK KAMERALARI SON ANLARINI KAYDETTİ

Soruşturma kapsamında incelenen güvenlik kamerası kayıtları, cinayet gecesine dair kritik ipuçları sundu. Kayıtlara göre Kübra Yapıcı, gece saat 03.30 sıralarında Kepez’de bir kafede iki erkekle bir arada görüldü. Saat 04.45’te ise aynı kişilerle mekândan ayrıldığı net bir şekilde tespit edildi. Bu görüntülerden yola çıkan ekipler, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek operasyon başlattı.

13466628.jpg

ÖNCE GÖMÜP SONRA YAKMIŞLAR: KAN DONDURAN İTİRAF

Gözaltına alınan şüphelilerden İlyas Umut Dalğar, çapraz sorguda işlenen vahşeti tüm detaylarıyla itiraf etti. İtirafa göre olaylar dizisi şöyle gelişti:

Şüpheliler, Kübra Yapıcı’nın Ata Berk Sezen’e borcu olduğu iddiasıyla genç kadını Burdur’daki ormanlık alana götürdü.

Burada silahla öldürülen Yapıcı’nın cansız bedeni önce toprağa gömüldü. Ancak yakalanma korkusuyla ceset tekrar çıkarılarak bir varil içerisinde yakıldı.

Yanmış ceset parçalarının bir kısmının ise baraj sularına atıldığı öğrenildi.

13466630.jpg

OLAY YERİNDE YANMIŞ PARÇALAR BULUNDU

İtirafın ardından Burdur’daki ormanlık alanda yapılan geniş çaplı incelemelerde, genç kadına ait olduğu değerlendirilen yanmış ceset parçalarına ulaşıldı. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcılık makamı bölgedeki çalışmalarını derinleştirirken, elde edilen deliller incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Gözaltındaki şüpheliler İlyas Umut Dalğar ve Ata Berk Sezen’in emniyetteki işlemleri devam ederken, kamuoyu bu vahşi cinayetin ardından faillerin alacağı cezaya kilitlenmiş durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN