Kayseri'nin kaderi İstanbul ile aynı: Zarflardan çıkan 4 pusuladan 2'si geçersiz

Kayseri'nin kaderi İstanbul ile aynı: Zarflardan çıkan 4 pusuladan 2'si geçersiz

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin dört bir yanından dikkatle izleniyor. MHP'nin itirazı üzerine Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin yüzde 45.93 oy oranı ile kazandığı seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Kararın, 2019 İstanbul seçimleriyle paralel bir şekilde, büyükşehir belediye meclisi ve muhtarlık oylarının geçerli, ilçe belediye başkanı oylarının ise geçersiz sayılması dikkat çekti.

BERFU KARGI

31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin belediye başkan adayı Deniz Yağan 5 bin 82 oyla seçimleri önde bitirdi. MHP'nin adayı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy ile 2’nci sırada yer aldı.

Alınan sonucun ardından MHP'li yetkililer mühürsüz pusulaların olduğu iddiasıyla seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Başvuruyu değerlendiren İlçe Seçim kurulu, 6 'evet', 1 'ret' oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

44d4d4dd44.jpg

2 HAZİRAN'DA TEKRAR SANDIĞA

Alınan kararla beraber büyükşehir ve muhtarlık oyları geçerli sayılırken, vatandaşlar 2 Haziran tarihinde ilçe belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini belirlemek için tekrar sandığa gidecek.

İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan kararın ardından akıllara Yüksek Seçim Kurulu’nun 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da da 4 pusuladan sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığını kapsayan pusulanın geçersiz olarak saydığı geldi.

Tekrarlanan seçimin ardından CHP'nin İBB Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 48,80 oy oranıyla yeniden başkan seçilmişti.

'KARARIN İL SEÇİM KURULUNDAN DÖNECEĞİNE İNANIYORUZ'

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İlçe Seçim Kurulu'nun seçimin tekrarlanması kararına yarın İl Seçim Kurulu'na giderek itiraz edeceklerini açıkladı.

Genç'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Pınarbaşı halkının özgür iradesi ile kullandığı oylarla seçimi kazandık. Seçimin başından sonuna aradaki fark yüzde 2'nin altına hiç düşmedi. Pınarbaşı ilçe seçim kurulunun aldığı karar tamamen siyasi olup millet iradesinin gasp edilmesidir. Kararın gerekçesine bakıldığında bu çok net bir şekilde görülmektedir. Yarın il seçim kuruluna itirazımızı yapacağız. Bu yanlış kararın il seçim kurulundan döneceğine inancımız tam."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN