Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası'na sahip çıkacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında kamu görevlilerine ilişkin yayınladığı videonun ardından kendisine yönelik iktidarın hedef göstermesine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, kamu görevlilerini tehdit etmediğini fakat mafyatik ilişkilere girmiş olan kamu görevlilerini 'tehdit ettiğinin' altını çizdi. Millet İttifakı iktidarında kamu kurumlarına sahip çıkacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu ifşaa olan TÜGVA belgelerine de değindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında kamu görevlilerine yaptığı çağrıyla iktidar tarafından eleştirilerin merkezine oturtulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamu görevlilerini tehdit etmediğini ve sözlerinin kanuni olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Yasal ölçülerde çalışan hiç kimseyi tehdit etmek benim haddim değildir. Ama mafyatik ilişkilere girenleri evet onları tehdit ediyorum. Kimsenin hakkını yedirmeyeceğim" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Bütün arkadaşlarımın bilmesini isterim. Türkiye'nin bir değişime, dönüşüme ihtiyacı var. Beraber olacağız, birlikte olacağız. Engel çıkarabilirler ama inançla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz aydınlık, güzel, huzurlu Türkiye'yi yeniden inşa edinceye kadar.

Savunma Sanayi'mizin çok önemli bir ismi Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Sami Kohen hepimizi dış politikayı büyük ölçüde onun kaleminden analiz ettik. Duayen bir gazeteciydi. Basın camiamıza baş sağlığı diliyorum.

CHP Grubu'ndan bütün Azerbaycan'a sevgi, saygı gönderiyor Bağımsızlık Gününüzü kutluyoruz. Bugün Muhtarlık Günü aynı zamanda onlar sarayın kamu görevlisi değil, milletin kamu görevlisi olacaktır bizim iktidarımızda.

17 Ekim Astsubaylar Günü. Zor koşullarda görev yaptıklarını biliyoruz. Yeri geldiğinde teröre karşı en acımasız mücadeleyi verdiklerini biliyoruz. Üç temel sorunları var. Göreve başlama dereceleri haksızlık içeriyor. 9'a 1'den başlıyor. Bunun giderilmesini istiyorlar. Bunlar gideremediler söz veriyorum milletin iktidarında çözülecek. Tazminat sorunları var, bunun da giderilmesi lazım. Devri iktidarımızda bu üçünün nasıl çözüldüğünü göreceksiniz, söz veriyorum.

'SICAK SİYASET MERKEZ BANKASI'NA MÜDAHALE EDİYOR'

8 Haziran 2018'de sayın Erdoğan, Kayseri Komando Tugayı'nda bir iftar yemeği veriyor. Müjde ile başlıyor hayırlı olsun diye bitiyor. Ne müjde var ne hayırlı olsun var. Ben söyleyeyim belki kulağına gider. Kılıçdaroğlu yapmadan belki ben yapayım der, yaptıracağım ona.

Kamuda çalışan 530 bin civarında sözleşmeli personel var. Bunlar diğer memurlar gibi KPSS ile giriyorlar. Aynı iş yerinde beraber çalışıyorlar ama kadrolu memurların sahip oldukları haklara sahip değiller. Bunların da sorunları var.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini biliyoruz. Herkes biliyor. Bu devlet bizim devletimiz, devletin kurumlarına sahip çıkmak en çok CHP'ye yakışır. Onların yasal çerçeve içinde çalışmalarını özendirmek en çok bize yakışır. Fiyat istikrarından sorumlu yasaya göre Merkez Bankası, e fiyatlar durmuyor. Türk Lirası kar gibi eriyor, sorumlu Merkez Bankası. Neden böyle? İzlenen politikalar, sıcak siyaset Merkez Bankası'na müdahale ediyor.

'GİTTİK MERKEZ BANKASINA, 'BANKANIZA SAHİP ÇIKIN' DEDİK'

Merkez Bankası'nın temel görevleri madde 4. Bankanın temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır. Yarın sabah zeytin, zeytinyağı kaça olacak? Yem, bir kilo et ne kadar olacak belli değil. Herkes zam bekliyor.

Merkez Bankası kararlarını doğrudan kendisi belirleyemiyor, saray müdahale ediyor. Gittik Merkez Bankası'na 'Bankanıza sahip çıkın' dedik. Çok iyi yetişmiş kadroları bankanın dışına itip dışardan eleman getirmek doğru bir yaklaşım değildir.

Merkez Bankası'nın kasasındaki 128 milyar doların alınıp kararı Hazine ve Maliye Bakanı'na bırakıldığını unutmadık. Kimlere peşkeş çekildiğini bilmiyoruz. Kasada para var ama başkalarının parası. Merkez Bankası'nın 1 senti bile kendi parası değil.

'MERKEZ BANKASININ SAAT GİBİ ÇALIŞTIĞINI GÖRECEKSİNİZ'

Merkez Bankası'na, Cumhuriyet'in kurumlarına sahip çıkacağız. Merkez Bankası çalışanları unutmasınlar en tepeden en aşağısına devri iktidarımızda Millet İttifakı olarak geldiğimizde göreceksiniz Merkez Bankası'nın nasıl saat gibi çalıştığını. Göreceksiniz sıcak siyasetin müdahale etmediğini. Ekonominin en kısa sürede nasıl düzeldiğini göreceksiniz.

Geçmişte AK Parti ve MHP'ye oy vermiş kardeşlerime seslenmek isterim. Sizin tefeci sektöründen haberiniz var mı? Başta Londra'daki tefeciler ve yurt içindekiler onlara dünyanın faizini ödüyorlar. Bu sektör fabrikada üretim yapmaz. Hiçbir riski üstlenmez.

Bu tuzağın içindedir Erdoğan hükümeti. Tefecilere hizmet eden bir siyasi iktidar Türkiye ekonomisini düzeltemez.

2003-2021 Eylül ayı itibariyle bütçeden tefecilere 511 milyar 39 bin dolar. 511 milyar doları tefeci sektörüne aktaranlar bunlar.

AK Parti ve MHP'ye oy veren kardeşlerim diyecekler ki 'Nereden çıkardın 511 milyar doları?' Hazine'nin internet sitesine girin orada göreceksiniz. Her ay ödenen faiz 2 milyar 271 milyon dolar faiz ödeniyor her ay. Kim ödüyor bu faizleri? Saray mı ödüyor: zinhar. O'nun beslemeleri mi ödüyor? Dolarla iş yapanlar mı ödüyor? Zinhar onlar da ödemiyor?

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAZSANIZ NAMERTSİNİZ'

Hafta sonu bir video paylaştım. Devlet memurlarına görevinizi iyi yapın dedim. Ben söyledim, bremen mızıkacıları harekete geçti. Neymiş ben tehdit ediyormuşum, darbeci zihniyetmiş... Bari usturuplu bir şey söyleyin. Ben, 'Hırsızlığa bulaşmayın, kim talimat veriyorsa ona uymayın' diyorum. 'Hayır bunu niye söylüyorsun?' diyorlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarmış, bulunmazsanız namertsiniz.

Sarayın avukatları Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuyormuş. Erdoğan'a hakaret içeren ifadeler varmış. 'Hırsızlık yapmayın' diyorum. Demek ki 'Hırsızlık yapın' desem hakaret içermeyecek.

Bir de sarayın baş memuru var Fuat bey. 'Çalışanlarımızın her kesimini tehdit edenler hakkında' diyor.
Kimsin sen? Devlet memurları ne zamandan beri senin çalışanların oluyor? Bu lafı kullandığın andan itibaren toplumu bölüyorsun. Devletin memuru devletin işini yapar. Kullandığım her cümlenin mutlaka kanunda bir yeri vardır.

'MAFYATİK İLİŞKİLERE GİRENLERİ TEHDİT EDİYORUM'

Anadolu'da vakıflar kuruyorlar. Yurt dışında, yurt içinde. Rakamlarını bilmediğimiz paralar aktarılıyor buralara. Siz devlet memurlarının geleceklerini, umutlarını çalıyorsunuz. 'Gel vakfa, torpil yapalım sen direkt yerleş' diyorlar. Garibanların, yoksulların, hak arayanların temsilcisi bu kardeşiniz olacak.

Gideceksin Erdoğan'ın ailesinin vakfından torpil yapacaksın, devlete yerleşeceksin. Bu yanlış deyince kıyamet kopacak. Bazı bürokratlar 'Emir aldık' diyebilir. Olmaz, kanun dışındaki emire uymayacaksın.

Yasal ölçülerde çalışan hiç kimseyi tehdit etmek benim haddim değildir. Ama mafyatik ilişkilere girenleri evet onları tehdit ediyorum. Kimsenin hakkını yedirmeyeceğim.

Erdoğan ve ailesinin kurduğu vakıflar 83 milyondan ne kadar para topladı? Devletin hazinesinden bu vakıflara kaç para ödendi bilen var mı yok. Oysa vakıflar bunları kamuoyuna açıklarlar. Biz bilmiyoruz. Erdoğan ailesinin vakıflarının ister devletten, ister vatandaştan ne kadar para topladıklarını bilmiyoruz.

TÜGVA BELGELERİ: CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLU TORPİL YAPAMAZ

Anayasanın 138. maddesi var. Hiç kimse mahkemelere emir, talimat veremez diyor. Erdoğan ailesinin kurduğu TÜGVA var. Taşınmaz tahsis edilmiş. Belediye bakıyor amaca uygun kullanılmıyor, geri verin diyorlar. Mahkemeye gidiliyor, mahkeme 'amaca uygun kullanmıyorsunuz, belediyeye vereceksiniz' diyor. Doğal olanı gidip teslim almaktır. Gidiyorsunuz teslim almaya, polisler dizilmiş. Devletin polisine yargı kararına uyulmaması için talimat veriliyor. Böyle bir rezaleti hiç yaşamadık. Sen hangi gücüne kullanarak yargı kararlarını uygulamıyorsun?

Bir cumhurbaşkanının oğlu babasının mevkisini bilerek davranmak zorundadır. Davranışı, hareketleri, konuşması itibariyle örnek olmak zorundadır. Gidip oğlu MEB'in bürokratlarının tamamını toplayıp milli eğitim politikası anlatıyorsa bir sorunumuz var demektir. Kimsin sen? Bu yetkiyi kimden alıyorsun?

Cumhurbaşkanı'nın oğlu mahkeme kararlarını en azından uygular. Ama bu yapılmıyor. Bir Cumhurbaşkanının oğlu torpille devlete atama yapamaz. Peki, Cumhurbaşkanı'nın oğluna ulaşamayanlar ne yapsın? Bir cumhurbaşkanının oğlu torpille adam yerleştiriyorsa o devletin değil sarayın memuru olur.

Anadolu'da 2 diplomalı garibanlar var. KPSS'yi kazanmış, geliyor sözlüye 'Eledim'. Niçin, 'Telefon geldi. Bunu alacağız onun yerine diye. Gençlere sözümdür: İktidarımızda sözlü sınav kalkacak.

O küçük video kaydında 'Memur Teoman'a selam göndermiştim. Reza Zarrab rüşvet verip geçirin gümrükten diyor. Memur Teoman rüşvet almıyor diyorlar. Ne yaptılar? Rüşvet almayan memur Teoman'ı sürdüler. Maraş'ta Ekinözü Belediyesi'nde bir zabıta memuru var. Yolsuzluklar görüyor, gidip savcıya ifade veriyor. Savcı soruşturma açıyor, belediye başkanının ilk işi o zabıtanın işine son vermek oluyor. Nasıl memur Teoman'a saygı duyuyorsam, Ahmet Yardımcı'ya da bu saygıyı duyuyorum.

'SARAY VE ŞÜREKASI PANİKLEDİ'

Onların mafyatik, rant ilişkilerine çomak soktur. Memurların devletine sahip çıkmasını istedik. Talimat alırsanız 'yapmayın' dedik. Onlara cesaret verdik. Saray ve şürekası panikledi.

Isparta Şehir Hastanesi'nin temeli 12 Mart 2014'de atılıyor. Mart 2014'de temel atılıyor, ihale Haziran 2014'de veriliyor. Burada da bir kamu görevlisi Nurten Seyhan altına çok güzel bir muhalefet yazmış, ahlaklı olan budur.

Buradan bütün memur arkadaşlarıma sesleniyorum. Görevinizi millet adına yapınız, mafyatik ilişkilere sizi zorlarsa bu kardeşinize haber verin oraya gelip onların başına çökeceğim.

Zamlar geliyor. Allah fakir fukaranın yardımcısı olsun. Sarayda herkesin keyfi yerinde. Bütün enerji sektörünün bileşenlerini davet edeceğim. Enerji sektöründe var olan sorunları nasıl aşabiliriz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Hiç kimse merak etmesin geliyor gelmekte olan, az kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN