Kılıçdaroğlu'ndan PM'den istifalara ilk yorum: Dertleri birlik değil, ayrı bir parti kurmak

Kılıçdaroğlu'ndan PM'den istifalara ilk yorum: Dertleri birlik değil, ayrı bir parti kurmak

Mahkemenin "mutlak butlan" kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi ile üye istifalarının ardından bir araya geldi. 57 kişilik meclisin yarısının istifa ettiği süreçte 29 kişiyle yapılan toplantıda, olağanüstü kurultay eğilimi öne çıkarken; Kılıçdaroğlu'nun istifa eden gruba yönelik, "Dertleri birlik değil, ayrı bir parti kurmak" şeklinde bir değerlendirmede bulunduğu iddia edildi.

Mahkemenin mutlak butlan kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu, dün Parti Meclisi toplantısı düzenledi. Ancak toplantı öncesinde, Özgür Özel’e yakınlığıyla bilinen 28 PM üyesi görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte 57 üyeden oluşan PM’nin mevcudu 30’a gerilerken, Kılıçdaroğlu başkanlığındaki oturum salt çoğunluğun sınırında, 29 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın aktardığına göre, toplantıda bazı üyeler hemen kurultay talep etti ve disiplin süreci de eleştirildi. Toplantıda tarihi belli olmayan kurultay kararı alındı, bunun için mahkeme kararının kesinleşmesi beklenecek. Kulislere göre, toplantıda Ali Öztunç, Gürsel Erol, Mehmet Tüm, Yaşar Seymen ve Oğuz Kaan Salıcı “Hemen kurultay yapılması” görüşünü dile getirdi. Kılıçdaroğlu “Bizim de niyetimiz o” dedi. Gürsel Erol'un, “O zaman aday olmayacağınızı da açıklayın” talebinde bulunması üzerine Kılıçdaroğlu, “Ben zaten güvenli limana ulaştırıp bırakacağımı açıklamıştım. Gerekirse onu da açıklarım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun PM'den istifalarla ilgili de “Dertleri birlik değil, ayrı bir parti kurmak” yorumunu yaptığı ileri sürüldü.

SARI "İSTİFALARIN MUHATABI CHP DEĞİL" DEMİŞTİ

Toplantının ardından açıklama yapan Müslim Sarı, istifaların muhatabının CHP olmadığını söylemişti. Kılıçdaroğlu'nun Parti Sözcüsü olarak görevlendirdiği Sarı, "İstifalar karşısında Parti Meclisi'nin çalışmaması, düşmüş sayılması, bu yoldan bir kurultaya doğru gidilmesi konusu hukuken mümkün değildir. İstinaf mahkemesinin yetkilendirmesiyle göreve geldiğimiz için istifaların da ilgili mahkeme tarafından değerlendirmeleri gerekiyor" açıklaması yaptı. Parti Meclisi üye sayısının kaç kişi kaldığının da bir önemi olmadığını öne süren Sarı, "Tüzüğümüzdeki 40 sayısının altına düşülmesi halinde uygulanacak hükmün burada uygulanamayacağı çok açık” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN