Kobani Davası'nda 10 yıl hapis cezası alan Ahmet Türk'ten ilk açıklama: Selahattin Demirtaş'ı hedef haline getirdiler

Kobani Davası'nda 10 yıl hapis cezası alan Ahmet Türk'ten ilk açıklama: Selahattin Demirtaş'ı hedef haline getirdiler

Kobani Davası'nda kararlar açıklanırken eski Milletvekili Ahmet Türk'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Ahmet Türk, kararlar sonrasında ilk açıklamayı yaptı. "Selahattin Demirtaş'ı hedef haline getirdiler. Demirtaş barışı kardeşliği savundu hep. Bu davanın siyasi bir dava olduğunu başından beri söyledik" ifadelerini kullanan Ahmet Türk, "Bu karar mahkemenin değil siyasetçilerin verdiği bir karar" dedi.

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde Türkiye genelinde düzenlenen protesto ve eylemlerle ilgili Kobani Davası'nda karar açıklandı. Davada eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da bulunan 18'i tutuklu toplam 108 kişi hakkında hüküm verildi.

AHMET TÜRK'E 10 YIL HAPİS CEZASI

Eski milletvekili Ahmet Türk'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

İLK AÇIKLAMA GELDİ: SİYASİ BİR DAVA OLDUĞUNU SÖYLEDİK

Dava sonucunda 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk Halk TV'ye bağlanırken, davaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Selahattin Demirtaş'ı hedef haline getirdiler. Demirtaş barışı kardeşliği savundu hep. Bu davanın siyasi bir dava olduğunu başından beri söyledik. Bizler bir vahşet örgütüne karşı düşüncelerimizi açıkladığı için böyle bir dava açıldı. Bir kesimin toplumsal barışı bozmaya yönelik bir karar. Bu karar mahkemenin değil siyasetçilerin verdiği bir karar.

'HALKLARIN KARDEŞLİĞİNE VURULAN BİR DARBE'

Üzüntümüz cezadan dolayı değil. Maalesef bazı kesimler ötekileştirme politikasını sürdürme ve bunun üzerinden prim yapmaya devam ediyor. Halkların kardeşliğine vurulan bir darbe olarak görüyorum. Biz IŞİD çetelerine karşı tepkimizi koymuştuk, devlete değildi. Buna rağmen bu ülkenin demokratikleşmesi için barış için mücadele etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu ülkede yürütülen politikaların yanlışlığını herkes bir gün anlayacak."

DİĞER CEZALAR

Ayla Akat ise örgüt üyeliğinde 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Eski HDP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Ali Ürküt "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna yardım"dan 13 yıl 4 ay, "suç işlemeye tahrik" suçundan da 4 yıl 6 ay, Alp Altınörs aynı suçlardan sırasıyla 18 yıl ve 4 yıl 6 ay, Bülent Barmaksız ise 16 yıl ve 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Aynur Aşan hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçunun oluşmadığı ancak “örgüt üyeliği” gerekçesiyle 9 yıl ceza, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Aysel Tuğluk, Bircan Yorulmaz ve Berfin Özgünkese ise beraat etti.

Figen Yüksekdağ'ın ağırlaştırılmış müebbet cezası 23 yıl 6 aya indirilirken, tutukluluğunun devamına karar verildi. Gülten Kışanak'a "örgüt üyeliği" iddiası gerekçesiyle 8 yıl ceza verilirken, ceza yarı oranında arttırılarak 12 yıla çıkarıldı ve Kışanak hakkında tahliye kararı verildi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A 42 YIL

Mahkeme, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 47 ayrı suçtan toplam 42 yıl hapis cezası verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN