Kuzey Marmara Otoyolu'nda 'kar' çilesi: Yol kapandı, araçlar yolda kaldı

Marmara Bölgesi'nde beklenen kar yağışı başlarken, Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli mevkiinde de yoğun kar yağışı nedeniyle yol kapandı. Birçok araç, bölgede mahsur kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir yinelediği kar ve sağanak yağışı ile fırtına uyarısı, ülkenin birçok bölümünde kendisini gösterdi. Özellikle Marmara Bölgesi'nde sıcaklık hızla düşerken, bazı bölgelerde kar yağışı başladı.

Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli mevkiinde de yoğun kar yağışı etkisini gösterdi. Ankara istikametinde yol kapanırken, birçok araç bölgede mahsur kaldı. Sürücüler, yola devam edebilmek için kar küreme araçları beklerken, yolda yalnızca bir kar küreme aracı gördüklerini söyledi.

UĞUR EMEK: SORUMLULUK ÖZEL SEKTÖRE AİT

Prof. Dr. Uğur Emek, yolun kapanmasının ardından sosyal medya hesabından önemli bir noktaya dikkat çekti.

YİD modeliyle artık Kuzey Marmara Otoyolu'nun işletme sorumluluğunun özel sektöre ait olduğuna dikkat çeken Emek, "Kar yağışı nedeniyle kaza olursa ve/veya yolda mahsur kalan olursa Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaptırım uygulaması gerekir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN