Malatya, Adıyaman, Elazığ son dakika deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli Son Depremler listesi

Malatya, Adıyaman, Elazığ son dakika deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli Son Depremler listesi

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde saat 09.00’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem; Elazığ, Adıyaman ve çevre illerde de yoğun şekilde hissedildi. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından güncellenen son depremler listesi ve bölgedeki ilk durum.

Malatya’da bu sabah meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde büyük panik yarattı. AFAD verilerine göre saat 09.00'da merkez üssü Battalgazi olan sarsıntı, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, çevre iller Elazığ ve Adıyaman da sarsıntıyla sokağa döküldü.

MALATYA'DA SON DAKİKA KORKUTAN DEPREM

Sismik açıdan oldukça hareketli bir dönemden geçen Doğu Anadolu Fay Hattı, sabah saatlerinde yeni bir sarsıntıya sahne oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 09.00'da 5.6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Yerin yaklaşık 7.03 kilometre derinliğinde yaşanan bu sarsıntı, yüzeye yakınlığı sebebiyle şiddetli bir şekilde hissedildi.

MALATYA'DA DEPREM Mİ OLDU?

Depremin hemen ardından bölgedeki sarsıntı durumunu araştıran vatandaşlar arama motorlarında "Az önce deprem mi oldu?" ve "Malatya'da kaç büyüklüğünde deprem oldu?" sorularına yanıt aramaya başladı. Merkez üssü olan Battalgazi'nin yanı sıra komşu iller Elazığ ve Adıyaman'da da hissedilen sarsıntı sonrası saha tarama çalışmaları hızla başlatıldı. Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre, can ve mal kaybına ilişkin henüz olumsuz bir ihbar ulaşmadı ancak ekiplerin kırsal alanlardaki incelemeleri devam ediyor.

AFAD, KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

ekran-goruntusu-2026-05-20-092427.png

Bölgede sarsıntı hissetmeye devam eden vatandaşların panik yapmaması, resmi makamlar (AFAD ve valilikler) tarafından yapılacak açıklamaları dikkatle takip etmesi ve hasarlı binalardan uzak durması önemle rica olunur.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRECEK Mİ?

Bölgede panik yaratan sarsıntının ardından vatandaşların arama motorlarında en çok yönelttiği “Malatya’daki deprem başka bir fayı tetikler mi?” ve "Artçı sarsıntılar devam edecek mi?" soruları sismik aktivitenin en çok merak edilen detayı oldu. Uzmanlar, Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) üzerinde meydana gelen bu tür 5.0 ve 6.0 bandındaki sarsıntıların, bölgedeki yeraltı geriliminin enerji boşalımı açısından olağan sismik hareketler olduğunu belirtiyor.

Özellikle 6 Şubat sürecinin ardından yorgun olan fay segmentlerinde yer kabuğunun oturma evresi devam ettiği için, önümüzdeki günlerde şiddeti giderek azalan artçı depremlerin yaşanması bekleniyor. Resmi makamlar, bu süreçte ağır veya orta hasarlı binalardan kesinlikle uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN