MEB duyurdu: Bugün bütün okullarda eş zamanlı yapılacak

MEB duyurdu: Bugün bütün okullarda eş zamanlı yapılacak

MEB, ekim ayını "Afetler ve Dayanıklılık Ayı" ilan ederek, "Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" dolayısıyla bugün tüm okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatları düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), afet bilinci ve risk azaltma kültürünü güçlendirmek amacıyla "Yeşil Vatan - Benim Okulum Geleceğe Çare" etkinlikleri çerçevesinde kapsamlı bir program başlattı. Programın en önemli adımı olarak, bugün tüm Türkiye genelindeki okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatları gerçekleştiriliyor.

AFET KARTI İLE AİLELER DE EĞİTİME DAHİL EDİLİYOR

Bakanlık, afet bilincini okul dışına taşımak ve aile katılımıyla güçlendirmek amacıyla "Afet ve Acil Durum Kartı" hazırladı. Öğrenciler, tatbikatların ardından bu kartı velilerine ulaştıracak. Ailelerin, karttaki talimatlar doğrultusunda evlerinde afet çantası hazırlığı, toplanma alanı tespiti ve tehlike avı çalışmaları yapmaları teşvik edilecek.

MEB, ekim ayı boyunca AFAD, Türk Kızılay ve Tarım ve Orman Bakanlığı gibi paydaş kurumların katkılarıyla afet farkındalığı, ilk yardım, arama-kurtarma ve dayanıklılık temalı etkinlikleri okul ortamlarında sürdürecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN