Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullarda ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının kullanımını ve eğitim hizmetlerine ilişkin ücretlerin şeffaf şekilde belirlenmesini sağlamak amacıyla il milli eğitim müdürlüklerine talimat gönderdi.
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından iletilen yazıda, 3 Ocak’ta yapılan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği değişikliği hatırlatıldı. Bu düzenlemeye göre özel okullarda ders kitabı adı altında hiçbir ücret alınamayacak ve Bakanlıkça ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının kullanımı zorunlu olacak.
Ayrıca, eğitim ücreti dahil tüm hizmetlerin okul tarafından belirlenip ilan edilmesi gerektiği vurgulandı. Denetimlerin 2025-2026 eğitim öğretim yılında da aynı hassasiyetle yürütülmesi, tüm özel okulların bu konuya dair bilgilendirilmesi istendi.
Buna göre özel okullarda Bakanlık onaylı ders kitapları dışında materyal kullanılamayacak; yemek, kahvaltı, etüt, servis gibi hizmetlerin ücretleri açık şekilde ilan edilecek ve öğrenci kayıt sözleşmelerine dahil edilecek. Tüm hizmetler belgeye dayalı sunulacak ve ücretler, yönetmelik hükümleri doğrultusunda okula ait hesaplar üzerinden ödenecek.
