Melih Gökçek'le görüşen Şamil Tayyar’dan dikkat çeken uyarı: Ufukta kusursuz fırtına havası var

Melih Gökçek'le görüşen Şamil Tayyar’dan dikkat çeken uyarı: Ufukta kusursuz fırtına havası var

AK Partili Şamil Tayyar, cuma günü savcılığa ifade verecek olan Melih Gökçek’le görüştüğünü açıkladı. Gökçek’in moralinin yerinde olduğunu aktaran Tayyar, tutuklama beklemediğini söyledi; sürecin devamına ilişkin ise “Ufukta ‘Kusursuz Fırtına’ havası var” değerlendirmesinde bulundu.

Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in cuma günü savcılığa ifade vermesi öncesinde dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Gökçek’le görüştüğünü belirten Tayyar, eski belediye başkanının moralinin yerinde olduğunu ve adli sürece ilişkin “Adaletin karşısında boynumuz kıldan incedir” dediğini aktardı.

“TUTUKLAMA BEKLEMİYORUM”

Tayyar, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Melih Gökçek, cuma günü savcılığa ifadeye gidiyor. Az önce konuştum, morali yerinde. ‘Adaletin karşısında boynumuz kıldan incedir’ diyor. Olgunca bir tavır.”

Tayyar, Gökçek hakkında bir tutuklama kararı verileceğini düşünmediğini de belirterek, “Öyle bir niyet olsa en azından gözaltı işlemi yapılırdı diye düşünüyorum” dedi.

“UFUKTA KUSURSUZ FIRTINA HAVASI VAR”

Paylaşımının devamında George Clooney’nin başrolünde yer aldığı “The Perfect Storm” filmine gönderme yapan Tayyar, Kuzey Atlantik’te iki ayrı fırtınanın birleşerek büyük bir dalgaya dönüşmesini hatırlattı.

Tayyar, benzetmesini şu sözlerle sürdürdü:

“Ufukta ‘Kusursuz Fırtına’ havası var sanki. Bugün Gökçek’e gülenler yarın ağıt yakmak zorunda kalabilir.”

Tayyar, “kusursuz fırtına” ifadesiyle neyi kastettiğine ilişkin paylaşımında daha fazla ayrıntı vermedi.

GÖKÇEK ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADE VERECEK

Melih Gökçek’in, hakkındaki yurt dışı para transferi iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor.

Soruşturma, gazeteci Murat Ağırel’in Gökçek ve ailesi hakkındaki iddialarının ardından resen başlatılmıştı. Ağırel, soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade vererek elindeki belgeleri savcılığa sunduğunu açıklamıştı. Gökçek ise iddiaları reddetmiş ve savcılığa bilgi vermeye hazır olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN