Hafta sonu yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, yarın Ege, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimleri ile Bilecik, Bolu, Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak görülecek.
RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISI
Rüzgarın Marmara’da kuzey yönlerden, Doğu Akdeniz ile Kayseri ve Niğde çevrelerinde güneydoğulu yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Ayrıca yurdun güney ve batı kesimlerinde toz taşınımı etkili olacak.
Cumartesi günü de parçalı ve çok bulutlu hava devam edecek. Kıyı Ege, Çanakkale Boğazı ve Edirne’nin batısı dışında kalan bölgelerde aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor. Yağışların Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile Sivas, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.
KUVVETLİ RÜZGAR VE ÇIĞ RİSKİ
Rüzgarın Marmara’da kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batısında güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli alanlarında çığ ve kar erimesi riski bulunuyor.
Pazar günü de yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava sürecek. Kıyı Ege, Çanakkale Boğazı ve Edirne’nin batısı dışında kalan bölgelerde aralıklı yağmur ve sağanak görülecek. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer gök gürültülü sağanak beklenirken, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı ihtimali bulunuyor.
SICAKLIKLAR DÜŞECEK
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi devam ederken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonu kuzeybatı kesimlerden başlayarak düşeceği ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.
