Meteoroloji’den 5 il için saat vererek kritik uyarı: Pazartesi sabahı başlıyor, çarşambaya kadar sürecek

Meteoroloji’den 5 il için saat vererek kritik uyarı: Pazartesi sabahı başlıyor, çarşambaya kadar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 25 Ekim 2026 tarihli ve 535 numaralı resmi uyarısıyla Güney Ege ve Antalya çevreleri için kuvvetli ve şiddetli yağış alarmı verdi. 26 Ekim Pazartesi günü sabah saat 05.00’ten itibaren etkisini gösterecek gök gürültülü sağanak yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Antalya’da sel, dolu ve kıyılarda hortum riskini beraberinde getirmesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın ilk günüyle birlikte Türkiye’nin batı ve güney kesimlerini etkisi altına alacak kuvvetli yağış sistemine karşı vatandaşları ve yerel yönetimleri uyardı. 25 Ekim 2026 saat 13.45’te yayımlanan 535 numaralı meteorolojik değerlendirmeye göre, 26 Ekim Pazartesi sabah saatlerinden itibaren 5 ilde yerel olarak kuvvetli ve şiddetli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri yaşanacak.

PAZARTESİ SABAHI BAŞLIYOR: METREKAREYE 100 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞECEK

Meteoroloji’nin paylaştığı verilere göre yağışlı hava dalgasının ilk etabı 26 Ekim 2026 Pazartesi saat 05.00’te başlayacak ve 27 Ekim 2026 Salı sabahı saat 03.00’e kadar kesintisiz sürecek.

Sabah saatlerinden itibaren Aydın çevreleri ile güney ve batı ilçeleri başta olmak üzere İzmir genelinde yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21 ila 50 kilogram) sağanak yağış görülecek. Yağışların şiddeti Aydın’ın batı kesimleri ile Muğla genelinde daha da artarak çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 51 ila 100 kilogram) seviyeye ulaşacak.

ÖĞLEDEN SONRA DENİZLİ VE ANTALYA HATTINA KAYACAK

Yağışlı sistem, pazartesi günü öğle saatlerinden sonra iç kesimlere ve Akdeniz kıyılarına doğru etkisini genişletecek. Öğle saatlerinden itibaren Denizli çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21 ila 50 kilogram), Antalya’nın batı ilçelerinde ise yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (metrekareye 30 ila 75 kilogram) gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

MUĞLA VE ANTALYA’DA ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji uzmanları, yağışların ilk dalgasının salı sabahı tamamlanmasına karşın Muğla ve Antalya çevrelerinde tehlikenin hemen geçmeyeceğine dikkat çekti. Yapılan son tahminlere göre, bu iki ildeki şiddetli yağışların Salı ve Çarşamba günleri de aralıklı ve yerel olarak etkisini sürdüreceği öngörülüyor.

KIYILARDA HORTUM, İÇ KESİMLERDE SEL VE DOLU RİSKİNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, metrekareye düşecek yüksek yağış miktarının yanı sıra ani hava olaylarına karşı da tedbir çağrısında bulundu. Kuvvetli ve şiddetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve özellikle kıyı şeridinde hortum oluşumu ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN