Milas Belediye Başkanı KARAR'a konuştu: Rüzgar başlamadan müdahale etmediler

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas'ta devam eden yangın ile ilgili son durumu KARAR TV'de anlattı. Alevlerin Siteler bölgesini sardığını belirten Tokat, geç müdahale nedeniyle söndürülen yangının yeniden başladığı aktardı: Sabah bu yangını söndürmüştükı ama saat 11.00'e kadar müdahale etmediler. Sadece izlemekle yetindiler. Rüzgarın çıkmasını beklediler, böylece sönmüş yangın tekrar canlandı.

MELEK GEDİK

Karar Gündem'e Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat konuk oldu.

Canlı yayında Semra Alkan'ın sorularını cevaplayan Tokat, bölgedeki son durumu Karar TV'de paylaştı. Alevlerin Siteler bölgesini sardığını belirten Tokat, geç müdahale nedeniyle söndürülen yangının yeniden başladığı aktardı.

Rüzgar ile birlikte bölgenin cehenneme döndüğünü belirten Tokat, şunları kaydetti:

"ALEVLER HER YERİ ELE GEÇİRMİŞ DURUMDA"

"Şu an resmen cehennemi yaşıyoruz, rüzgar çok şiddetli. Ayakta durmak mümkün değil. Yangın tekrar kuvvetlendi, her tarafı duman ve ateş kaplamış durumda. Çok korktuğumuz bir durum da gerçekleşti; Siteler bölgesine de yangın ulaştı. Siteler'deki binaları dumandan artık göremiyoruz.

Bunun böyle olacağı belliydi; sabahtan beri yalvarıp haykırıyorum. Sabah bu yangını söndürmüştük ama saat 11.00'e kadar müdahale etmediler. Sadece izlemekle yetindiler. Rüzgarın çıkmasını beklediler, böylece sönmüş yangın tekrar canlandı. Ve şu an alevler her yeri ele geçirmiş durumda, gerçekten vahim bir tablo var burada."

"HER GÜN AYNI ŞEYİ YAŞIYORUZ"

Yangınla mücadelenin yetersiz olduğunu belirten Tokat, şöyle devam etti:

"Helikopterler saatlerdir yok, yangın kontrol edilemez hala geliyor. Helikopter şimdi geldi ama alevler çoktan binalara ulaştı. Çok üzgünüm, bu yangın sabah bitmişti. Her gün aynı şeyi yaşıyoruz, akşamdan sabaha kadar bitme noktasına gelmiş olan yangın bir türlü anlayamadığımız sebeplerden dolayı söndürülemiyor. Bu yangınla mücadeleden bir şey anlamadım."

"ALEVLER ÇÖKERTME'Yİ BİTİRDİ"

Siteler bölgesinin tehlikeye altında olduğunu vurgulayan Tokat, şunları kaydetti:

"İnsanları tahliye ettik fakat binalar yanıyor. Bu yangın 30 kilometreden buraya geldi. Siteler'e gelen kadar 30 kilometrelik yol katetti. Köyleri ve mahalleri yaka yaka geldi, Çökerme'yi bitirdi. Bozalan'ı bitirdi neredeyse. Şu an Siteler bölgesinde daha nereye kadar gidecek bu bilemiyoruz."

"KİMSENİN TINLADIĞI YOK"

Alevlerin termik santrale doğru gittiğini belirten Tokat, şunları söyledi:

"Bakın, şu an Siteler alev alev yanıyor. Rüzgara baktığımızda bu gidiş termik santrale doğru. 6 kilometrelik bir mesafe daha var. Milas'ın merkezinde bir durum yok. Burası Gökova Körfezi'nin olduğu bölge. Milas'ın merkezine 45-50 kilometre mesafedeyiz. Havadan uçak yardımına ihtiyacımız var. İhtiyaçların ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bir sıkıntımız yok. Bizim sıkıntımız; şu yangını söndürememek. Günlerdir, taa 30 kilometreden bu yangını durduramadık. Uçak diye bağırıyoruz, hava müdahalesi diye bağırıyoruz. Kimsenin tınladığı yok."

"YANGININ HEDEFİ ŞİMDİ SİTELER"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bölgede olduğunu aktaran Tokat, şunları söyledi: "Toplama alanında Soylu ile görüştüm, her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi. Korkulacak hiçbir şeyin olmadığını söylediler fakat şimdi her taraf tehlike."

Çökerme'deki pansiyonları tamamen boşaltıldığını aktaran Tokat, "Tedbir olarak burası (Gökova Körfezi'nin olduğu bölge) ve Türkevler Mahallesi'nde boşatılmıştı. Şimdi Siteler yangının hedefinde" diye konuştu.

Uçağın gelmemesinin ciddi bir sorun olduğunu hatırlatan Tokat, fakat yangınla mücadele yönteminde de bir sorun olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN