Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamaları için tarih verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamaları için tarih verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Diyarbakır'daki öğretmenlerle bir araya geldi. Burada öğretmen atamalarıyla ilgili gelen soru üzerine Bakan Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur." cevabını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Diyarbakır'da öğretmenlerle tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nde bir araya geldi.

9189448

Bakan Tekin, bugüne kadar ikişer kez İstanbul ve Ankara'da olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu, Sivas, İzmir ve 10'uncusu Diyarbakır'da gerçekleştirilen buluşmalarda öğretmenlerle sohbet etti ve istişarede bulundu.

Diyarbakır'da olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Tekin, eğitimde rotalarını öğretmenlerle birlikte belirlediklerini söyledi.

9189443

'DERS SAATLERİNDE AZALMA OLMAYACAK'

Yeni taslağa göre müfredatın sadeleştirildiği gerekçesiyle ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı konusunda bir soru üzerine Tekin, "Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders sürelerimiz mevcut haliyle devam edecek." dedi

9189445

'ATANACAK ÖĞRETMEN SAYISI PAZARTESİ BELLİ OLUR'

On binlerce öğretmen adayının merakla beklediği öğretmen atamalarıyla ilgili soruya Bakan Tekin şöyle yanıt verdi:

"Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur."

9189446

'ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU’NDA YENİ DÜZENLEME YAPILIYOR'

Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sorular üzerine Türkiye'de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptıklarını belirtti. Tekin, "Kanun, öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak." diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN