Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin 16 Ocak 2026 tarihli sayısında yayımlanan 2026/17 ve 2026/18 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararları ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merkez teşkilatında yeni görevlendirmeler yapıldı. 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince yapılan düzenlemelerde, bazı il milli eğitim müdürlerinin genel müdür yardımcılığı görevlerine getirildiği görüldü.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Yayımlanan karara göre, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bal görevden alındı. Bal'dan boşalan göreve, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Murat Demir atandı.
Aynı kararname ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Metin Güçlü getirilirken, Bilgi İşlem Genel Müdür Yardımcılığı görevine Esra Özmen atandı.
İL MÜDÜRLERİ MERKEZ TEŞKİLATINA ATANDI
Bakanlıkta açık bulunan kadrolara yönelik yapılan 2026/18 sayılı atama kararında ise il müdürlerinin merkez teşkilatında değerlendirildiği dikkat çekti.
Yapılan atamalar şu şekilde gerçekleşti:
Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcılığına: Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen.
Temel Eğitim Genel Müdür Yardımcılığına: Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş.
Söz konusu atama ve görevden alma kararları, 16 Ocak 2026 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.
