Milyonlarca kişi heyecanla bekliyordu: Yoğun gündem EYT'de rötar yaptı

Milyonlarca kişi heyecanla bekliyordu: Yoğun gündem EYT'de rötar yaptı

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlenmesi aralık ayının ilk haftasında Meclis'e sunulacaktı. Fakat AK Parti'li yetkililerden edinilen bilgilere göre EYT teklifi aralık ayında sunulsa bile yasalaşma Ocak ayı ortasını bulabilir.

Milyonlarca kişinin heyecan ve merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlenmesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 8 Eylül 1999 öncesi stajyer ve çırak şeklinde çalışanların merakla beklediği soruda yolu kapatarak 8 Eylül 1999 tarihinden önce çırak ya da stajyer olarak çalışma hayatında bulunmanın bildiğimiz anlamda çalışma olmadığını söylemişti.

EYT düzenlenmesindeki bu kötü haberin ardından bir haber daha geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT düzenlemesinin muhtemelen aralık ayının ilk haftasında Meclis'e sunulacağını duyurdu. Ancak 5 Aralık’ta 12 gün sürecek bütçe mesaisine girecek Meclis’e bütçe maratonu sonrası biri enerji, diğeri ekonomi olmak üzere 2 torba kanunun daha sunulacağı ifade ediliyor.

YASALAŞMA OCAK AYI ORTASI

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, bu teklifler de yasalaştıktan sonra her bütçe sonrası olduğu gibi çalışmalara kısa bir ara verileceği biliniyor. AK Parti'li bazı yetkililer yoğun gündem nedeniyle EYT teklifinin aralık ayı içinde Meclis’e sunulsa dahi görüşmelerinin yapılıp yasalaşmasının ocak ayı ortasını bulabileceğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN