Moskova’da bombalı saldırı: Üst düzey Rus askeri öldürüldü

Moskova’da bombalı saldırı: Üst düzey Rus askeri öldürüldü

Rus medyası, Moskova bölgesinde bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Rusya Genelkurmay Başkanlığı’ndan kıdemli bir subayın öldüğünü bildirdi. Olayın suikast olabileceği değerlendiriliyor.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Balashikha kasabasında meydana gelen patlamada bir Rus askeri yetkilinin hayatını kaybettiği bildirildi. Patlamanın, park halindeki bir araca yerleştirilen bombanın, subayın yaklaştığı sırada uzaktan kumandayla patlatılması sonucu gerçekleştiği öne sürüldü.

Moskova’daki bombalı saldırının gerçekleştiği nokta, hedef alınan subayın ikamet ettiği bölgeye çok yakın.

Rus haber kaynakları Mash ve Shot, hayatını kaybeden kişinin Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyonlar Dairesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Moskalik olduğunu duyurdu. Bu bilgi henüz resmi makamlarca doğrulanmadı. Reuters, Moskalik’in öldüğü yönündeki haberleri bağımsız olarak teyit edemedi.

RESMÎ AÇIKLAMA YAPILMADI

Rus yetkililerden olayla ilgili henüz resmî bir açıklama gelmedi. Saldırının sorumluluğunu üstlenen bir grup da olmadı. Patlamanın tipi ve hedefin konumu, bunun kişiye yönelik doğrudan bir suikast olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Patlamaya dair ilk bilgileri aktaran medya kuruluşlarından Baza, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, patlayıcının uzaktan kontrolle infilak ettirildiğini yazdı. Bu tür saldırılar, özellikle Ukrayna savaşının ardından, Rusya’daki üst düzey güvenlik görevlilerine yönelik endişeleri artırmış durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN