Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek tutuklandı

Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek tutuklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesindeki rüşvet soruşturması kapsamında Antalya Havalimanı’nda gözaltına alınan Mustafa Gökhan Böcek tutuklandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Muhittin Böcek'in oğlu Mustafa Gökhan Böcek, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Böcek'i Antalya Havalimanı'nda yakalayarak gözaltına almıştı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilen Mustafa Gökhan Böcek, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Böcek, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında Muhittin Böcek ve eski gelini Z.K. 5 Temmuz’da gözaltına alınmış, Böcek çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Z.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında belediye bürokratları ve bazı çalışanlar da gözaltına alınmış, bir kısmı tutuklanmış, bir kısmı ise adli kontrolle serbest kalmıştı.

İddialara göre, belediyeden ihale alan bazı firmaların hak ediş ödemelerini almak için Muhittin Böcek ve oğlu Mustafa Gökhan Böcek’e 195 milyon lira rüşvet verdikleri, bu paraların bir kısmının döviz ve altına çevrilerek saklandığı, bir bölümünün ise lüks araç alımlarında kullanıldığı öne sürülmüştü.

Soruşturma kapsamında bir döviz bürosu ve iki kuyumcuya kayyum atanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN