Megakent İstanbul genelinde etkili olan rekor düzeydeki sağanak yağış, özellikle kentin kuzey ilçelerinde ve Sarıyer hattında ciddi su baskınlarına yol açtı. Yağışın en çok vurduğu noktalardan biri olan Sarıyer Ayazağa’da bir program çekimi için stüdyoda bulunan ünlü pop müzik sanatçısı Murat Boz ve beraberindeki ekip, yükselen sel suları nedeniyle içeride mahsur kaldı.
KARANLIKTA SULAR İÇİNDE İLERLEDİLER: "ŞU AN KURTULMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Stüdyonun zemin katlarını tamamen su basması ve elektriklerin kesilmesiyle birlikte içerideki ekip zor anlar yaşadı.
Telefon ışıklarıyla aydınlatılan karanlık koridorlarda ve diz boyunu aşan bulanık suların içinde ekip arkadaşlarıyla birlikte daha yüksek bir noktaya ulaşmaya çalışan Murat Boz, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydederek sosyal medya hesabından paylaştı. Ünlü şarkıcı videoda, "Şu an kurtulmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
AFAD VE VALİLİĞE ÇAĞRI: "ARTIK ÇIKABİLECEĞİMİZ SON YERE ÇIKIYORUZ"
Paylaşımında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (@afadbaskanlik) ile İstanbul Valiliği’nin (@tc_istanbul) resmi sosyal medya hesaplarını etiketleyen Murat Boz, su seviyesinin hızla yükseldiğine dikkat çekerek şu acil yardım mesajını yayımladı:
"Artık çıkabileceğimiz son yere çıkıyoruz... Lütfen acilen tahliye... Burada kadınlar, gençler var."
Ünlü sanatçının kısa sürede sosyal medyada gündem olan paylaşımının ardından, bölgeye sevk edilen arama-kurtarma ve itfaiye ekiplerinin stüdyodaki vatandaşları tahliye etmek üzere çalışma başlattığı öğrenildi.
