Murat Emir’den YSK kararı sonrası kurultay çağrısı: Söz sırası örgütümüzündür

Murat Emir’den YSK kararı sonrası kurultay çağrısı: Söz sırası örgütümüzündür

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Yüksek Seçim Kurulu’nun gerekçeli kararının ardından yaptığı açıklamada, CHP’de delege iradesinin önündeki hukuki belirsizliklerin kalktığını söyledi. Emir, “Mahkeme kararı gerekçesiyle kurultaydan kaçmak artık hukuki bir zorunluluk değil, siyasi bir bahanedir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Yüksek Seçim Kurulu’nun CHP’deki mutlak butlan sürecine ilişkin gerekçeli kararının ardından açıklama yaptı.

Emir, YSK kararının CHP’de yeni ve güncel bir olağanüstü kurultay sürecinin önünde hukuki engel bulunmadığını ortaya koyduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Emir, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege iradesinin önündeki tüm hukuki belirsizlikler kalkmış, demokratik çözümün yolu ardına kadar açılmıştır” ifadelerini kullandı.

“YSK KARARI PARTİMİZİ ÖRGÜTÜMÜZE EMANET ETMENİN YOLUNU AÇTI”

Murat Emir, YSK’nın gerekçeli kararının CHP’yi mahkeme koridorlarından çıkarıp yeniden örgüt iradesine taşıyacak bir zemin oluşturduğunu söyledi.

Emir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yüksek Seçim Kurulu’nun gerekçeli kararı, partimizi mahkeme koridorlarından çıkarıp asıl sahibine, yani örgütümüze emanet etmenin yolunu da açmıştır.”

Emir’e göre karar, CHP’de çözümün yargı kararları üzerinden değil, delege iradesinin ortaya konacağı demokratik sandık yoluyla sağlanabileceğini gösterdi.

“YENİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY SÜRECİNİ DURDURACAK HUKUKİ ENGEL YOK”

YSK kararında mahkemenin verdiği tedbir kararının yalnızca geçmiş kurultaya yönelik olduğunun açıkça ifade edildiğini belirten Emir, yeni bir olağanüstü kurultay sürecinin bu karardan etkilenmeyeceğini savundu.

Emir, “Mahkemenin vermiş olduğu hukuksuz tedbir kararı yalnızca geçmiş kurultaya yöneliktir. Delegelerimizin ıslak imzalarıyla talep edilen yeni ve güncel bir olağanüstü kurultay sürecini durduracak hiçbir hukuki engel yoktur” dedi.

“MAZBATALARIN İPTALİ TALEBİ İŞLEME KONULMADI”

Murat Emir, YSK kararının bir diğer önemli bölümünün mevcut yönetimin mazbatalarına ilişkin olduğunu belirtti.

Emir, “Mahkeme kararı var” denilerek mevcut yönetimin mazbatalarının iptal edilmesi talebinin, YSK tarafından yetkisizlik vurgusuyla işleme dahi konulmadan iade edildiğini söyledi.

Bu durumun, mevcut parti organlarının meşruiyeti ve yeni kurultay süreci bakımından önemli bir hukuki açıklık sağladığını ifade etti.

“KURULTAYDAN KAÇMAK SİYASİ BAHANEDİR”

Emir, açıklamasında kurultay çağrısını doğrudan yineledi.

YSK kararıyla birlikte sandığın yolunun açık olduğunu belirten Emir, “Örgütümüzün iradesi hür, sandığın yolu açıktır” dedi.

Emir, “Mahkeme kararı gerekçesiyle kurultaydan kaçmak artık hukuki bir zorunluluk değil, siyasi bir bahanedir” ifadelerini kullandı.

“PARTİMİZİ MAHKEME KAPILARINDA YORMAYIN”

CHP Grup Başkanvekili Emir, açıklamasının sonunda parti yönetimine ve delegelere kurultay çağrısı yaptı.

Emir, CHP’nin mahkeme tartışmalarıyla değil, demokratik olgunlukla kurultaya taşınması gerektiğini belirtti.

“Gelin, iktidara yürüyen partimizi mahkeme kapılarında yormayın. Delege iradesine güvenelim ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni yakışan demokratik olgunlukla kurultaya taşıyalım” diyen Emir, açıklamasını “Söz sırası örgütümüzündür” sözleriyle tamamladı.

CHP’DE GÖZLER KURULTAY SÜRECİNDE

YSK’nın gerekçeli kararının ardından CHP’de olağanüstü kurultay tartışması yeni bir aşamaya geçti.

Murat Emir’in açıklaması, parti içindeki kurultay talebinin YSK kararı sonrası daha güçlü biçimde gündeme taşınacağının işareti olarak değerlendirildi.

CHP’de mutlak butlan kararıyla başlayan kriz, Yargıtay süreci, YSK’nın gerekçeli kararı ve delege iradesi üzerinden siyaset gündemindeki yerini koruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN