Diyarbakır'da 21 Ağustos 2024’te Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 günlük arama çalışmaları sonrası 8 Eylül’de dere yatağında çuval içinde, üzeri taşlarla kapatılmış şekilde bulundu. Yapılan soruşturma kapsamında amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ile Narin’in cesedini dereye taşıdığı belirlenen komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında dava açıldı.
Aracında Narin’e ait DNA ve kıl örneği bulunan amca, anne ve ağabey hakkında, Nevzat Bahtiyar ile birlikte “İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Nevzat Bahtiyar, ifadesinde cinayeti işlemediğini, yalnızca cesedi dereye taşıyıp gizlediğini savundu.
28 Aralık 2024’teki duruşmada mahkeme, Salim, Yüksel ve Enes Güran’a ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyar’a ise “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4,5 yıl hapis cezası verdi.

Nevzat Bahtiyar
YARGITAY'DAN NEVZAT BAHTİYAR KARARI
Dava istinafa taşındı; Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi oy çokluğuyla cezaları onadı, ancak mahkeme başkanı delillerin yeterince bilimsel incelenmediğini belirterek muhalefet şerhi koydu.
Yargıtay 1. Ceza Dairesi ise 29 Aralık 2025’te, Salim, Yüksel ve Enes Güran’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onadı, Nevzat Bahtiyar’ın ise eylemlerinin “Nitelikli kasten öldürmeye yardım” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek 4 yıl 6 ay hapis cezasına ilişkin kararı bozdu.
"SALİM'İN DEDİĞİNİ YAPMADIM İYİLİK YAPTIM"
Duruşmada yeniden yargılanan Nevzat Bahtiyar, olay gününü anlattı. İşten öğle saatlerinde eve döndüğünü, evde suyun kesik olması nedeniyle Salim Güran’ı aradığını belirten Bahtiyar, şunları söyledi:
"Salim 50-70 metre uzaklıktaydı, beni çağırdı. Ben Arif’in evine doğru tepeye çıktım. Orada yerde cesedi gördüm. Arif’in evine girdiğimde, girişte sol tarafta Narin’in cesedini fark ettim. Salim bana, ‘Cesedi götüreceksin’ dedi. Ben reddettim. Sonrasında silahı çekti ve oğlumu tehdit ederek, ‘İlk önce oğlunu öldürürüm sonra seni’ dedi. Mecbur kalarak cesedi götürdüm. Battaniyenin içine cesedi ikimiz koyduk. Kapıya kadar, balkona kadar cesedi battaniyeyle sardı. Sonra cesedi tek başıma ahıra götürdüm ve orada torbaya yerleştirdim.

Salim Güran
Yüksel’in (Narin’in annesi) evinin önünde ağladığını gördüm. Ben arabayla binmeden Salim benden battaniyeyi aldıktan sonra, ‘Bu cesedi götür parça parça et, kimse görmesin’ dedi. Ben cesedi açığa çıkardım. Eğer Salim’in dediğini yapsaydım bu ceset ortaya çıkmazdı. Ben iyilik yaptım. Eve gittiğimde kimseyi görmedim. Sadece Salim’i evde gördüm. Ama cesedi aldıktan sonra Yüksel’in evimizin yukarısında ağladığını gördüm."

Yüksel Güran
GÜRAN AİLESİ SALONDAN ÇIKARILDI
‘Hangi ifadeniz doğru?’ sorusuna yanıt veren Bahtiyar, “İlk ifademde ailem güvence altında olmadığı için yanlış yönlendirilmiş oldum. Şu an ailem güvende ve verdiğim ifade doğrudur. Salim Güran bana pusu kurdu, beni yukarı çıkardılar. Mecbur kaldığım için cesedi taşıdım, pişmanım. Cesedi almaya gittiğimde kız çoktan ölmüştü. Eğer Salim’in dediğini uygulasaydım, cesedi parçalara ayırırdım” dedi.
Bu ifadelerinin ardından Arif Güran ve ailesi, Nevzat Bahtiyar’a tepki gösterdi. Gerilimin artması üzerine mahkeme başkanı, aile bireylerinin salondan çıkarılmasını istedi. Salondan çıkarılan aile bireyleri, Bahtiyar’a yönelik “Pedofili katil” diye bağırdı.
"AİLEYİ ŞEYTANLAŞTIRDILAR"
Mahkeme salonundan çıkarılan Narin’in ağabeyi Baran Güran, tepkisini şöyle dile getirdi: “Bu adama hâlâ güveniliyor mu? İfadesini tam 8 kez değiştirdi, herkes ona inanıyor. Tüm aile bireylerinin tek bir ifadesi varken, bu kişi sekizinci ifadesini veriyor. Sekiz kez yalan söyleyen birine nasıl güvenilir? Her seferinde farklı bir şey anlatıyor. Aile bireylerini adeta şeytanlaştırdılar.”

Baran Güran

