Nasa'dan korkutan açıklama! Dünyamızın dibinden geçecekler, 52 metrelik meteor için tarih verildi

Nasa'dan korkutan açıklama! Dünyamızın dibinden geçecekler, 52 metrelik meteor için tarih verildi

NASA duyurdu! Dünya'nın yanından geçecekler: 3 tanesi uçak, 1 tanesi ev ve bir tanesi de otobüs boyutlarında!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), bugünden itibaren Dünya'ya yakın mesafeden geçecek olan 5 meteorun varlığını duyurdu. Bu meteorların boyutları oldukça ilgi çekici: 3'ü uçak, 1'i ev ve 1'i de otobüs büyüklüğünde...

NASA'nın yaptığı açıklamalara göre bu meteorların Dünya için herhangi bir tehlikesi bulunmuyor. 6-10 Eylül tarihlerinde söz konusu 5 meteordan Dünya'ya en yakınının 1 milyon 520 bin kilometreden ve en uzağının 5 milyon 720 bin kilometreden geçeceği belirtiliyor.

kapak.jpg

METEORLARIN BOYUTLARI VE YAKINLAŞMA TARİHLERİ

Ev büyüklüğündeki 2021 JA5 (18 metre) adlı meteor, bugün 5 milyon 110 bin kilomtre mesafeden Dünya'ya yaklaşacak.
Uçak büyüklüğündeki 2023 QC5 (26 metre), 8 Eylül'de 4 milyon 80 bin kilometre; otobüs büyüklüğündeki 2020 GE (8 metre) de 5 milyon 720 bin kilometre mesafeden geçecek.
Yine 10 Eylül'de, uçak büyüklüğündeki 2023 QE8 (52 metre) 1 milyon 520 bin kilometre ve 2023 QF6 (21 metre) ise 2 milyon 660 bin kilometre mesafeden Dünya'nın yakınından hareket edecek.

HANGİ GÖK CİSİMLERİ TEHLİKELİ?

Dünya için tehlike arz eden gök cisimlerini belirlemek için bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterlere göre, Dünya'ya 7,5 milyon kilometre mesafeden geçen ve 150 metreden büyük gök cisimleri tehlikeli olarak değerlendiriliyor.

Bu meteorların tüm bilim dünyasını ve gök gözlemcilerini heyecanlandırdığı bir gerçek. Ancak yukarıda da belirtildiği üzere bu meteorların Dünya'ya herhangi bir tehlike oluşturmadığını bilerek rahat bir nefes alabiliriz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN