Nasuh Mahruki gözaltına alındı

Nasuh Mahruki gözaltına alındı

Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, sosyal medya hesabından yaptığı 15 Temmuz paylaşımı nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) kurucusu Nasuh Mahruki hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı 15 Temmuz paylaşımı nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.

Mahruki hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan bugün sabah saatlerinde gözaltı kararı verildi.

Mahruki, gelişmelerin ardından öğle saatlerinde İstanbul'daki evinde gözaltına alındı.

Mahruki'nin soruşturmaya konu olan paylaşımı ise şu şekilde:

"15 Temmuz önceden fark edilmiş ancak rejim değişikliği için bir fırsat olarak görülerek bilerek engellenmemiş, kontrollü bir şekilde kalkışılmasına müsaade edilmiş bir darbe girişimidir."

Image

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN