Nebati'den 'Ekonominin sorumlusu kim?' sorusuna cevap

Nebati'den 'Ekonominin sorumlusu kim?' sorusuna cevap

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Erdoğan’ın “Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim” dediğini belirterek Bakan Nebati’ye “Türkiye ekonomisinin sorumlusu kim?” diye sordu. Nebati, “Ülkemizde ekonomi yönetimine ilişkin politikalar, Anayasa, kanunlar, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile diğer ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile bütüncül yaklaşımla uygulanmaktadır" cevabını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin cevaplaması istemiyle meclise verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim" sözlerini hatırlatarak, Bakan Nebati’ye “Türkiye ekonomisinin sorumlusu kimdir?” diye sordu.

Nebati, Tanrıkulu’nun önergesine verdiği yanıtta şunları kaydetti:

“Ülkemizde ekonomi yönetimine ilişkin politikalar, Anayasa, kanunlar, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile diğer ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile eşgüdüm içerisinde bütüncül yaklaşımla belirlenmekte ve uygulanmaktadır.”

Tanrıkulu, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Nebati’nin yanıtını şöyle değerlendirdi:

“2019 yılında Cumhurbaşkanı, Ankara Haymana mitinginde, ‘Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim, ben. Şu anda devletin başında kim var? Tayyip Erdoğan var’ demişti. Ben de Türkiye ekonomisinin sorumlusunun kim olduğunu Hazine ve Maliye Bakanı’na tek soru ile sordum. Gelen yanıtta ise Bakan bu sorumluluğu kurumlara yüklerken tekrar sormak lazım: Hangisi doğru ve Türkiye ekonomisinin sorumlusu kimdir?”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN