Nemrut Dağı'ndan çekirge toplayan 2 kişiye 1,4 milyon lira ceza

Nemrut Dağı'ndan çekirge toplayan 2 kişiye 1,4 milyon lira ceza

Nemrut Dağı Milli Parkı’nda izinsiz tür toplayan yabancı uyruklu iki kişiye 1,4 milyon lira idari para cezası uygulandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmasında ele geçirilen 16 çekirgenin yeniden doğaya bırakıldığını bildirdi.

Nemrut Dağı Milli Parkı’nda izinsiz tür toplayıcılığı yaptığı belirlenen yabancı uyruklu iki kişiye toplam 1,4 milyon lira idari para cezası uygulandı. Ele geçirilen 16 çekirge ise yeniden doğaya bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Nemrut Dağı Milli Parkı’nda izinsiz tür toplayan yabancı uyruklu iki kişinin tespit edildiğini bildirdi.

Yumaklı, söz konusu kişilere ilgili mevzuat kapsamında 1,4 milyon lira idari para cezası verildiğini belirtti.

16 ÇEKİRGE DOĞAYA BIRAKILDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünün eş güdümündeki çalışma kapsamında 16 çekirge ele geçirildi. Çekirgeler daha sonra yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Yumaklı, konuya ilişkin açıklamasında, “Doğal mirasımız Nemrut Dağı Milli Parkı’ndan izinsiz şekilde tür toplayıcılığı yapan iki yabancı uyruklu şahsa, ilgili mevzuatımız kapsamında 1,4 milyon lira idari para cezası uyguladık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünün eş güdüm içinde gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen 16 çekirgeyi yeniden doğayla buluşturduk.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN