Ogün Samast isim değiştirmekten vazgeçti! Avukatı sebebini açıkladı

Ogün Samast isim değiştirmekten vazgeçti! Avukatı sebebini açıkladı

Gazeteci Hrant Dink’in katili Ogun Samast, isim değişikliği talebinden vazgeçti. Samast'ın avukatı konuyla ilgili "Tahliye olduktan sonra gizlilik kararı olmasına rağmen basın bir şekilde dosyaya ulaştı ve açıklaması yapıldı. Bu saatten sonra isim değişikliğinin de bir anlamı kalmadı." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast, tahliyesinin ardından isim değişikliği için mahkemeye başvurdu. İsmini "Ali Eren Karadeniz" olarak değiştirecek olan Samast, isim değişikliği talebinden konunun basına yansıması üzerine vazgeçti.

“İsterse daha sonraki zamanlarda değiştirebilir" diyen Ogün Samast’ın avukatı Raşit Hodo, “Şu anda artık isim değişikliği talep etmek ya da isim değiştirmenin bir anlamı kalmadı. Basın öğrendi, herkes öğrendi bir anlamı kalmadı. Hayatına bu şekilde devam edecek.” diye konuştu.

OGÜN SAMAST 15 KASIM'DA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce 25 Temmuz 2011'de Hrant Dink'e yönelik eyleminden dolayı "tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Olay tarihinde Samast'ın 17 yaşını tamamlamamış olduğunu belirten mahkeme, Samast'ın cezasını üçte bir oranında indirim uygulayarak 21 yıl 6 aya düşürmüştü.

Samast'ı "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 2 yıl hapis ve 900 lira adli para cezasına mahkum eden mahkeme, olay tarihindeki yaşını göz önüne alarak bu cezayı da 1 yıl 4 ay hapis ve 600 lira adli para cezasına çevirmişti. Öte yandan Samast, cezaevindeyken hakkında cezaevindeki gardiyanlara saldırdığı gerekçesiyle açılan dava kapsamında 5 yıl 1 ay 13 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Samast, Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan "koşullu salıverilme" kapsamında 15 Kasım'da (2023) tahliye edildi.

SAMAST TEKRAR YARGILANIYOR

Ogün Samast, aralarında Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu 11 sanıkla birlikte örgüt adına suç işlemekten tekrar yargılanıyor. En son duruşmada Ogün Samast’ın avukatı Raşit Hodo, hazırlanan iddianamenin müvekkiline yeni tebliğ olduğunu söyleyerek Samast’ın savunmasının alınmamasını talep ederek ek süre istedi. Ek süre talebinin kabul edilmesiyle duruşma 6 Mart'a ertelendi.

hranttttt.jpg

HRAND DİNK SUİKASTI NEDİR?

Agos Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Hrand Dink, 19 Ocak 2007'de Agos Gazetesi binası önünde Halaskârgazi Caddesindeki binasının önünde başının arkasına ateş edilerek öldürüldü.

Katil zanlısı olarak 17 yaşındaki Ogün Samast güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerin yayınlanmasından sonra babası tarafından polise ihbar edilerek Samsun otogarında sivil polis ve jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

O dönem 17 yaşında olan Ogün Samast, 24 Ocak 2007'de tutuklandı. Ogün Samast, suç işlediği sırada 18 yaşının altında olduğu için çocuk mahkemesinde yargılandı ve cezası düşürülerek 21 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Ogün Samast, Bolu F Tipi Cezaevi’nden "koşullu salıverilme" kapsamında 15 Kasım 2023'te tahliye edildi.

Dink 1909 yılından itibaren Türkiye'de suikast sonucu öldürülen 62. gazeteci oldu.

hhhhh.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN