Orhan Pamuk'un 9 dairesinin bulunduğu binaya yıkım kararı

Orhan Pamuk'un 9 dairesinin bulunduğu binaya yıkım kararı

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un dairelerinin bulunduğu Taray Apartmanı’nda mahkeme, komşuların güçlendirme talebini reddetti, binayı yıkım kararı kesinleşti.

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un Beyoğlu’nda 9 dairesinin bulunduğu Taray Apartmanı hakkında 2022 yılında “riskli yapı” kararı verilmesinin ardından başlayan hukuki süreçte yeni bir gelişme yaşandı.

Yaklaşık 53 yıllık ve 18 daireden oluşan bina için alınan bu kararın ardından bazı kat malikleri, yapının güçlendirilmesi talebiyle karşı dava açtı. Bu süreçte yıkımın durdurulması için ihtiyati tedbir kararı da alınmıştı. Ancak “riskli yapı” kararına karşı idare mahkemesinde açılan davalar reddedildi.

basliksiz-5-002.jpg

BİLİRKİŞİ RAPORU: GÜÇLENDİRME MÜMKÜN DEĞİL

Dosyaya giren son bilirkişi raporunda, binanın konumu ve mevcut fiziki şartları nedeniyle güçlendirme çalışmalarının yeterli olmayacağı belirtildi. Raporda, yapının yıkılarak yeniden inşa edilmesinin daha uygun olacağı ifade edildi.

MAHKEMEDEN NİHAİ KARAR

Orhan Pamuk’un avukatının yaptığı itiraz üzerine daha önce verilen ihtiyati tedbir kararı kaldırılmıştı. İstanbul 31. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen son duruşmada ise mahkeme, apartman sakinlerinin güçlendirme talebini reddetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN