Osman Korkut Kanadoğlu hakkında soruşturma

Osman Korkut Kanadoğlu hakkında soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Barosu’nun Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmadaki ifadeleri gerekçesiyle Avukat Hakları Grubu’nun başkan adayı Prof. Dr. Osman Korkut Kanadoğlu hakkında resen soruşturma açtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Barosu’nun 128. Olağan Genel Kurulu esnasında sarf edilen sözlere ilişkin adli süreç başlatıldığını duyurdu.

Başsavcılık tarafından konuya ilişkin yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Barosu'nun 24-25 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 128. Olağan Genel Kurulu sırasında, Avukat Hakları Grubu'nun İstanbul Barosu Başkan Adayı Av. Prof. Dr. Osman Korkut Kanadoğlu tarafından sarf edilen sözler nedeniyle, söz konusu ifadelerin içeriği ve bağlamı dikkate alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır."

Soruşturma kapsamında incelenen ifadelere ilişkin adli işlemler devam etmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN