Özel ve Kılıçdaroğlu cephesinde kritik temas: Avukatlar bir araya geliyor

Özel ve Kılıçdaroğlu cephesinde kritik temas: Avukatlar bir araya geliyor

CHP’de son günlerde hız kazanan arabuluculuk görüşmelerinin ardından, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında dolaylı temasların yeni bir aşamaya geçtiği belirtiliyor. Sürecin en önemli başlıklarından birini kurultay oluşturuyor.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul Milletvekili Engin Altay ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un yürüttüğü arabuluculuk trafiğinde ilk somut adım atıldı. Edinilen bilgilere göre, tarafların önce avukatları, ardından da siyasi kurmaylarının bir araya gelmesi planlanıyor.

Görüşmelerin, taraflar arasındaki gerilimi yumuşattığı ve sürecin bir yol haritasına doğru evrildiği ifade ediliyor.

“TEKNİK KONULAR HUKUKÇULARA BIRAKILACAK”

Parti kaynakları, bundan sonraki aşamada teknik detayların hukukçular tarafından ele alınacağını, siyasi temasların ise kurmaylar düzeyinde devam edeceğini belirtiyor. Üç milletvekilinin yürüttüğü arabuluculuk sürecinin bu aşamaya gelinmesinde belirleyici olduğu ifade edilirken, sürecin bundan sonra daha çok profesyonel ekipler üzerinden ilerlemesinin beklendiği aktarılıyor.

KURULTAY VURGUSU

Görüşmelerde en kritik başlığın kurultay olduğu belirtilirken, tarafların bu konuda benzer bir yaklaşım içinde olduğu öne sürülüyor. Kaynaklar, “Her iki taraf da kurultay istiyor; görüşme trafiğinde ortak zemin bu oldu” değerlendirmesini yapıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN