CHP lideri Özel, Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle ABD'de tutuklanan Rümeysa Öztürk'ün serbest bırakılması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Özel, "Rahip Brunson’u bir gecede gönderdi, kendi vatandaşına özgürlük isteyemedi" dedi.
CHP lideri Özgür Özel, Filistin’e verdiği destek gerekçesiyle ABD’de gözaltına alınan doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk'ün 45 gün sonra serbest kalmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren Özel, "'Ortağı' Trump isteyince Rahip Brunson’u bir gecede gönderen Erdoğan, kendi vatandaşının özgürlüğünü talep edemedi. Bu suskunluk teslimiyettir." ifadelerini kullandı.
Filistin'e destek verdiği için ABD'de tutuklanmıştı! Rümeysa Öztürk serbest
Özel'in paylaşımı şöyle;
"ABD'de Filistin davasına destek veren bir yazı yazdığı için 45 gündür gözaltında tutulan doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün serbest kalması hepimizi sevindirdi. Alınan bu sonuç, Türkiye’de ve dünyada adalet için yükselen vicdanlı seslerin kazanımı olmuştur. Ancak ne yazık ki o seslerin arasında Sayın Erdoğan’ın sesi yoktu. “Ortağı” Trump isteyince Rahip Brunson’u bir gecede gönderen Erdoğan, kendi vatandaşının özgürlüğünü talep edemedi. Biliyoruz ki, Erdoğan’ı Rümeysa’ya susturan güç; KKTC’nin yok sayılmasına da Trump’ın Gazze’yi boşaltma planına da sessiz bırakmaktadır. Bu suskunluk teslimiyettir! Biz, kendi evlatlarımızı da KKTC’nin varlığını da Filistin davasını da savunmaya devam edeceğiz."
ABD'de Filistin davasına destek veren bir yazı yazdığı için 45 gündür gözaltında tutulan doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün serbest kalması hepimizi sevindirdi.
— Özgür Özel (@eczozgurozel) May 9, 2025
Alınan bu sonuç, Türkiye’de ve dünyada adalet için yükselen vicdanlı seslerin kazanımı olmuştur.
Ancak ne yazık ki o…