Özgür Özel’den Ardahan’da ekonomi mesajı: “Milletin geçim garantisi dönemi gelecek”

Özgür Özel’den Ardahan’da ekonomi mesajı: “Milletin geçim garantisi dönemi gelecek”

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ardahan’da esnaf ziyareti ve cadde mitinginde iktidarın ekonomi, tarım ve yatırım politikalarını eleştirdi. Yap-işlet-devret projelerine verilen garantilere işaret eden Özel, “Ardahanlı emeklinin, işçinin, çiftçinin geçim garantisi yok. AK Parti'nin kara düzeninin garantileri bitecek, milletin geçim garantisi dönemi YENİ Parti'nin iktidarında gelecek” dedi.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ardahan’daki temasları kapsamında Kongre Caddesi’nde esnafı ziyaret etti, ardından vatandaşlara hitap etti.

Esnaf ziyaretinde ekonomik koşullar ve vatandaşların alım gücü üzerine sohbet eden Özel, beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren bir iş yerinde satışların ve vadelerin durumunu sordu.

Esnaf, geçmiş yıllara kıyasla alım gücünün düştüğünü, vadeli satış imkanlarının azaldığını ve yüksek faizler nedeniyle kredi kartı dışında taksit yapmakta zorlandıklarını anlattı.

VATANDAŞTAN ÖZEL’E: “ŞEKER FABRİKALARINI GÖRDÜKÇE İÇİM PARÇALANIYOR”

Ziyaret sırasında Özel’in yanına gelen ve 25 yıl imamlık yaptığını belirten bir vatandaş, özelleştirilen fabrikalara tepki gösterdi.

Vatandaş, “Satılan şeker fabrikalarını, satılan Türkiye'nin ağır fabrikalarını gördükçe içim parçalanıyor ve ben artık imamlığı bıraktım. Ben kızıl komünist oldum. Ama sizin şu yumuşak muhalefetinizden rahatsızım. Lütfen azıcık söylemlerinizde sert olun” dedi.

Özel ise bu sözlere, “Millet diyor ki çok sert yapmayın. Milleti korkutmayın diyor imam efendi” karşılığını verdi.

“O OYUNU ARTIK BOZMAK DURUMUNDAYIZ”

Muhalefetin toplumda umudu canlı tutması gerektiğini söyleyen Özel, iktidarın kutuplaşmadan beslendiğini savundu.

Özel şöyle konuştu:

“Biz milletin böyle umudunu diri tutmak, ona sorunlarını nasıl çözeceğinizi söylemek ve iktidar olmak zorundayız. Katı muhalefet yapayım deyip milleti rahatsız eden bir gerginliğin parçası olunca Tayyip Bey ne yapıyor biliyor musun? Karşındakini önce ötekileştiriyor. Sonra şeytanlaştırıyor, kutuplaştırıyor. Kendi arkasını kalabalıklaştırıyor. Biz o oyunu artık bozmak durumundayız. Bu kavgalardan hep kendisine 'tehlikedeyim' dedi. Hiçbir tehlikesi yok. Millet tehlikede. Açlık, sefalet, işsizlik tehlikesi var. Hepsini çözeceğiz.”

“TARLADA 20 LİRA OLAN, PAZARDA 120 LİRA OLUYOR”

Esnaf ziyaretinin ardından caddede toplanan vatandaşlara seslenen Özel, tarım ürünlerinde üretici ile tüketici fiyatları arasındaki farka dikkat çekti.

Özel, “Pazar yerinde bir dokun, bin ah işit... Bu mazot fiyatlarıyla pazara bir ürün geliyor, gelene kadar akaryakıt fiyatına yüzde 60 etki ediyor. Tarlada 20 lira olan, pazarda 120 lira oluyor” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine de değinen Özel, ürünlerin tarladan pazara ulaşana kadar fiyatlarının yüzde 95 ile yüzde 245 arasında değişen oranlarda arttığını söyledi.

OTOYOL VE KÖPRÜLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE TEPKİ

Hükümetin otoyol ve köprüleri özelleştirme programına almasını eleştiren Özel, bu adımın gıda fiyatlarına da yansıyacağını savundu.

Özel, şunları söyledi:

“Aylar önce dile getirdim, sustular. Bir gece yarısı Erdoğan imzayı attı ve sekiz otoyolu, iki köprüyü, iki şehrin çevre yollarını, 30 yıllık gelirini 5 yıllığını verene satmaya karar verdiler. Bunlar milli varlık.”

Otoyol maliyetlerinin ürün fiyatlarına doğrudan yansıdığını belirten Özel, özelleştirme sonrasında geçiş ücretlerinin artacağını öne sürdü.

“Bugün otoyol özelleştirmesi altın yumurtlayan tavuğun satılmasıdır. 30 yıllık geliri gelecek senedeki seçimde kullanmak için yapılan uyanıklıktır, haksızlıktır” dedi.

GIDA ENFLASYONU VE TÜİK ELEŞTİRİSİ

Türkiye’deki gıda enflasyonunu Avrupa ülkeleriyle karşılaştıran Özel, “Türkiye'de gıda enflasyonu yüzde 35. Avrupa ortalaması düşmüş yüzde 1,2'ye” ifadelerini kullandı.

Özel, Türkiye’nin geçmişte tarımsal üretimde güçlü bir ülke olduğunu belirterek mevcut tablonun sürdürülemez olduğunu savundu.

“ARDAHAN’DA ÜÇ KİŞİDEN BİRİ GİTTİ”

Ardahan’ın uzun yıllardır göç verdiğini belirten Özel, kentin nüfusundaki gerilemeye dikkat çekti.

“Türkiye'nin nüfusu yüzde 30-35 arttı. Ama Ardahan'ın nüfusu 133 binden 92 bine geriledi. Üç kişiden bir kişi gitmiş Ardahan'dan” diyen Özel, gençlere yeterli istihdam sağlanamamasının göçün temel nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

POSOF VE SAHARA TÜNELLERİ İÇİN SÖZ VERDİ

Ardahan’ın ulaşım sorunlarının çözülmesi halinde kentin önemli bir kalkınma potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Özel, Posof ve Sahara tünellerini gündeme getirdi.

Doğu Ekspresi’nin Ardahan ve Çıldır’a kadar uzatılmasını da öneren Özel, bu projelerin seçim beyannamesinde yer alacağını söyledi.

Özel, “Ardahanlıdan oy isterken iki tane tüneli ve Doğu Ekspresi'ni seçim beyannamesinde göreceksiniz. Buna oy vereceksiniz” dedi.

“AK PARTİ’NİN KARA DÜZENİNİ BİTİRECEĞİZ”

Hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yüksek girdi maliyetleri altında kaldığını söyleyen Özel, süt ve et fiyatlarını örnek gösterdi.

Süt üreticisinin yem maliyeti karşısında yeterli gelir elde edemediğini savunan Özel, etin üreticiden çıkış fiyatıyla tüketiciye satış fiyatı arasında da ciddi fark bulunduğunu söyledi.

Özel, “Bin 250 liraya satılan etin 650 liraya buradan elden çıktığı bir düzen, AK Parti'nin kara düzenidir. AK Parti'nin kara düzenini bitirip YENİ Parti'nin yeni düzeninde yüzünüzü güldüreceğiz” ifadelerini kullandı.

SOĞUK İLLERE DOĞAL GAZDA İNDİRİMLİ TARİFE VAADİ

Ardahan’ın sert kış koşullarına dikkat çeken Özel, doğal gazda coğrafi şartlara göre farklı tarife uygulanması gerektiğini söyledi.

YENİ Parti iktidarında ilin ortalama sıcaklığına göre özellikle kış aylarında soğuk bölgelerde indirimli doğal gaz tarifesi uygulayacaklarını belirten Özel, şunları kaydetti:

“YENİ Parti'nin yeni düzeninde ilin ortalama sıcaklık değerine göre ısınmak için kullanılan doğal gazda dezavantajlı coğrafyalara, soğuk illere indirim tarifesi uygulanacak.”

“MİLLETE GEÇİŞ GARANTİSİ VAR, EMEKLİNİN GEÇİM GARANTİSİ YOK”

Yap-işlet-devret projelerinde şirketlere verilen yolcu ve geçiş garantilerini eleştiren Özel, vatandaşlar için de “geçim garantisi” sağlanması gerektiğini savundu.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Ardahanlı emeklinin, işçinin, çiftçinin geçim garantisi yok. AK Parti'nin kara düzeninin garantileri bitecek, milletin geçim garantisi dönemi YENİ Parti'nin iktidarında gelecek.”

“TABAN FİYATIN ALTINDA İŞLEM YASAKLANACAK”

Tarım ve hayvancılık politikalarına ilişkin vaatlerini de sıralayan Özel, ürünlerde açıklanan taban fiyatın altında alım yapılmasını yasaklayacaklarını söyledi.

Süt ve ette devletin alım garantisi sağlaması gerektiğini belirten Özel, tarımsal üretimin planlanacağını ve üreticilerin doğru ürünlere yönlendirilerek destekleneceğini ifade etti.

Özel, “Emekliye, emekçiye, çiftçiye ve esnafa geçim garantisi vaat eden yepyeni bir düzen kuracağız hep birlikte” dedi.

“ARDAHAN’A İKTİDAR PARTİSİNİN GENEL BAŞKANI OLARAK GELECEĞİM”

Konuşmasının sonunda daha önce farklı görevlerle birçok kez Ardahan’a geldiğini hatırlatan Özel, bir sonraki hedefinin kente iktidar partisinin genel başkanı sıfatıyla gelmek olduğunu söyledi.

Özel şöyle konuştu:

“Size söz veriyorum: Ardahan'a iktidar partisinin genel başkanı olarak geleceğim. Yüzünüzü güldürmeye geleceğim. Herkesin yüzünün güldüğü, kimsenin geride bırakılmadığı yepyeni bir dönem için geleceğim.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN