Piyasa değeri 35 milyon olan 13 otomobile el konuldu

Piyasa değeri 35 milyon olan 13 otomobile el konuldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yurt dışından getirilen lüks araçları sahte belgelerle piyasaya süren şebekeye operasyon düzenledi. 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 35 milyon TL olan 13 lüks araca el konuldu.

Polis ekipleri, şebekenin yurtiçinde yasal kayıtlı olan araçların şasi ve motor bilgileri kullanılarak yurtdışından kaçak getirilen aynı model ve marka araçlarla değiştirdiğini tespit etti. Getirilen araçlar arasında Almanya, Yunanistan ve İsveç'ten dördünün İnterpol tarafından çalıntı kaydının olduğu ve aranma listesinde olduğu belirlendi.

Şüphelilerin yakalanması amacıyla başlatılan soruşturmada gerçekleştirilen operasyonlar 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda İstanbul’da 10 araç, Amasya ve Antalya'da 3 araç olmak üzere toplam 13 lüks araca el konuldu. Ele geçirilen lüks araçların toplam değerinin yaklaşık 35 milyon lira ve yaklaşık kamu zararının 21 milyon lira olduğu belirtildi.

Şüpheliler hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet" ve “Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından adli işlem başlatılırken el konulan lüks araçlar emniyet müdürlüğünün bahçesinde sergilendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN