Ramazan geldi çattı, hurma fiyatları tırmandı! Bu ay iftarı hurmayla açamayacağız: Fiyatlarda yüzde 50 artış

Ramazan geldi çattı, hurma fiyatları tırmandı! Bu ay iftarı hurmayla açamayacağız: Fiyatlarda yüzde 50 artış

On bir ayın sultanı Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar hurmalaar için tezgahlara indi! Fiyatları görenler ise şaşırdı kaldı. Yüzde 50 fiyat artışı, iftarı hurmayla açmamıza engel olacak...

İstanbul'un geleneksel alışveriş merkezlerinden biri olan Eminönü, Ramazan alışverişi için hareketli günler yaşıyor. İftar sofralarını donatmak için alışverişe çıkan vatandaşlar, hurma ve zeytin gibi Ramazanın vazgeçilmezleri arasında yer alan ürünleri temin etmek üzere Eminönü'nü tercih ediyorlar. Hurma çeşitleri arasında, Mısır, İran ve Medine'den gelen hurmalar özellikle ilgi görüyor. Ancak, hurma ve zeytin fiyatlarında geçen seneye göre yaklaşık yüzde 50'lik bir artış yaşandığı gözlemleniyor.

HURMALAR 500 LİRAYA KADAR ULAŞTI

zeytin.jpg

Eminönü esnafından Hüseyin Yavuzer, Ramazan öncesinde alışveriş hareketliliğinin arttığını ancak eski senelere kıyasla henüz istenilen seviyede olmadığını belirtti. Hurmaların çeşitliliğine değinen Yavuzer, Medine hurmasının daha çok tercih edildiğini ve fiyatlarının 120 ila 500 lira arasında değiştiğini ifade etti. Hurma fiyatlarındaki artışın yüzde 50 civarında olduğunu vurguladı.

Şarküteri ürünleri satan esnaf Erdal Yusufoğlu ise Eminönü'nün çeşitlilik için tercih edildiğini belirtti. Vatandaşların iftarda oruçlarını açmak için zeytin veya hurmayı tercih ettiğini söyleyen Yusufoğlu, hurma fiyatlarının zeytine göre daha yüksek olduğunu ifade etti. Zeytin fiyatlarında da geçen seneye göre ciddi bir artış yaşandığını belirtti.

Ancak, fiyatların yüksekliği nedeniyle bazı vatandaşlar alternatif alışveriş yerlerine yöneldiklerini ifade ediyorlar. Eminönü'nün tarihi ve geleneksel dokusunu tercih ettiklerini ancak artık daha fazla araştırma yaparak alışveriş yaptıklarını belirten vatandaşlar, özellikle şarküteri ürünlerini semt pazarlarından temin ettiklerini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN