Terör örgütü PKK’nın fesih kararının ardından bazı medya organlarının yönlendirici ve kasıtlı yayınlar yaptığını belirten RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu yayınların toplumda huzuru hedef aldığını söyledi. Şahin, devletin teröre karşı yürüttüğü sürece zarar veren içeriklere karşı idari ve hukuki yaptırımların uygulanacağını vurguladı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararına ilişkin bazı medya organlarında çıkan yayınlara sert tepki gösterdi. Şahin, kasıtlı ve gerçek dışı yayınlarla kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığını belirterek, “Bu yayınlar barışı kucaklayan Türk halkına yapılan büyük bir haksızlıktır,” dedi.
Terörsüz Bir Gelecek İçin, Birlikte ve Kararlılıkla!
— Ebubekir Şahin (@ebekirsahin) May 12, 2025
Türkiye, köklü devlet aklı, kararlılığı ve tüm kadrolarıyla teröre karşı önemli bir süreç yürütmüştür. Bu sürece liderlik eden Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan, MHP Genel Başkanı Sayın @dbdevletbahceli ve MİT Başkanı Sayın… pic.twitter.com/r13J1Fz4km
RTÜK Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MİT Başkanı İbrahim Kalın başta olmak üzere tüm devlet erkânına ve güvenlik güçlerine şükranlarını iletti. “Terörsüz Türkiye” hedefinin yalnızca bir güvenlik politikası olmadığını, aynı zamanda milletin huzur ve güven içinde yaşama hakkına bağlılığın bir göstergesi olduğunu vurgulayan Şahin, şu ifadeleri kullandı:
Terörsüz Türkiye hedefi sadece bir güvenlik politikası değil, aynı zamanda milletimizin huzur ve güven içinde yaşama hakkına duyulan ortak bağlılığın ifadesidir. Bu hedef sabır, netlik ve tavizsiz bir duruşla adım adım hayata geçirilmektedir.
Böyle hassas bir dönemde toplumumuz ortak akıl ve sorumluluk duygusuyla kenetlenmiştir. Ancak bazı medya organlarının gerçekle ilgisi olmayan, kasıtlı ve yönlendirici yayınlarla kamuoyunu yanıltmaya çalışması, açık bir sorumsuzluk örneğidir. Bu yayınlar barışı kucaklayan Türk halkına yapılan büyük haksızlıktır.
Üstelik toplumsal birliğimize zarar verme potansiyeli taşımaktadır. Terörle mücadele yalnızca güvenlik birimlerinin değil, basının, sivil toplumun ve tüm vatandaşlarımızın ortak sorumluluğudur.
Devletimiz, yayıncılık etiğini ve toplumsal sorumluluğu yok sayan içeriklere karşı gerekli tüm idari ve hukuki yaptırımları kararlılıkla hayata geçirecektir. Milletimizin vicdanı, provokasyonlara değil, hakikate kulak verir. Huzura, güvene ve toplumsal istikrara katkı sunan yayıncılık anlayışı ise her türlü takdiri hak etmektedir."