Saadet Partili Hasan Bitmez'in bayıldığı anlar Meclis tutanaklarına yansıdı: 'Allah'ın gazabı böyle olur'

TBMM kürsüsünde 2024 yılı bütçesi üzerinde konuşma yaptığı sırada Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez bir anda yere bayılarak yere yığıldı. Hastanede tedavi altına alınan Bitmez'in bayıldığı anlar Meclis tutanaklarına da yansıdı. Tutanaklarda Bitez'in bayıldığı anda gelen "Allah'ın gazabı böyle olur işte" sesi dikkat çekti.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Türkiye Büyük Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşma sonunda bir anda fenalaşarak bayıldı. Bitmez’e Genel Kurul’da yaklaşık on dakika kalp masajı yapıldı. Daha sonra sedye ile Bitmez ambulansa götürüldü. Bitmez, ambulansla Bilkent Şehir Hastanesi’ne götürüldü ve burada tedavi altına alındı.

Bitmez’in bayılmadan önceki son sözleri Sezai Karakoç’un ‘Onlar Sanıyor ki’ şiirine ait “Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar” dizeleri oldu.

"ALLAH'IN GAZABI BÖYLE OLUR İŞTE"

Saadet Partili Hasan Bitmez’in kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldığı oturumda tansiyonu yükselten tartışma, tutanaklara yansıdı. TBMM tutanaklarına göre, Bitmez’in Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada iktidarın İsrail’e ilişkin politikasını sert bir dille eleştirdiği, iktidar partisi temsilcilerinin ise konuşmacıyı susturmaya çalıştıkları görülüyor.

basliksiz-1a.jpg

İŞTE O TARTIŞMANIN KAVGA ÇIKARAN BÖLÜMÜ:

HASAN BİTMEZ – Önce İsrail’in işgal vahşeti karşısında AKP’nin tutum ve davranışını özetleyen Akif’in şu dizelerini tekraren buradan takdim etmek istiyorum. (Saadet Partisi sıralarından alkışlar)

ERCAN ÖZTÜRK (Düzce) – Neyi alkışladınız, neyi alkışladınız?

İSA MESİH ŞAHİN (İstanbul) – Arkadaşlar, müdahale etmeyin, orada söz alıp konuşursunuz, cevap hakkınız var, müdahale etmeyin, cevap hakkınız var, lütfen ya.

İSA MESİH ŞAHİN (İstanbul) – Sıralara vurmayın Allah aşkına ya! Devletin sırası ya!

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Bir başka İsrail aşkınızın ve Filistin ihanetinizin belgesi bu sözleşmedir. Mavi Marmara davasıyla ilgili İsrail’le anlaşma yaparak Filistin davasına ihanet ettiniz. Bu anlaşmadan önce diyordunuz ki: “Özür dilenmesi lazım, tazminat ödenmesi lazım, Gazze’den ambargonun kalkması lazım.” Hiçbiri olmadı arkadaşlar, hiçbiri olmadı. Bu “20 milyon” ifadesi de tazminat değil. Orada ne diyor? “Ex gratia” yani lütuf. İsrail’in 20 milyonluk lütfuna maruz oldunuz. Bu anlaşma, İsrail vatandaşlarının her türlü sorumluluktan tamamen muaf tutulmalarını sağlayacaktır ve bu anlaşma Kudüs'te ve Ankara'da imzalanmıştır, Tel Aviv’de değil. İstanbul ağır ceza mahkemesi bu anlaşmaya istinaden yargılanan İsrail Genelkurmay Başkanı ve 4 sanığın yargılanmasını takipsizlik kararı verdi, sizin sayenizde. (Saadet Partisi sıralarından alkışlar)

ERCAN ÖZTÜRK (Düzce) – Bravo, ben de sizi alkışlıyorum.

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Altmış beş-yetmiş gündür Filistin’de soykırım yapıyor, Gazze'de soykırım yapıyor, biz “Diplomatik ilişkilerinizi kesin, gemi göndermeyin.” dedik, gönderiyorsunuz, hâlâ diplomatik ilişkilerimizi kesmiyorsunuz ama İsrail sizi adam yerine koymuyor, kendisi bunları çağırıyor.

ERCAN ÖZTÜRK (Düzce) – Size yakışanı yapıyorsunuz, tam size yakışan bu.

BÜLENT KAYA (İstanbul) – İsrail’e destek vermek size, protesto etmek bize yakışır.

ERCAN ÖZTÜRK (Düzce) – Böyle gelin, böyle konuşursunuz.

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Kalkan yüzlerce gemi gitmeye devam ediyor arkadaşlar.

BÜLENT KAYA (İstanbul) – Yalansa çıkın yalanlayın.

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Bir taneniz çıkıp da “Gemi gitmiyor.” diyemiyorsunuz, gemiler gidiyor, gemiler gidiyor ve sizin bu yüz karanız. (Saadet Partisi sıralarından alkışlar) Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan ilginç bir savunma yapıyor “İsrail'le ilişkiler Filistin davasına zarar vermiyor, İsrail'le bir taraftan ortak çıkarlarımız temelinde ilişkilerimizi muhafaza ederken büyükelçimizi istişareler için merkeze çağırdık.” diyorsunuz, “Güvenlik Konseyi İsrail saldırılarını durdurmakta kifayetsiz kaldı.” diyorsunuz, siz kifayetli misiniz arkadaşlar? Siz ne bulacaksınız, ne yaptınız? Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki: “İsrail’e destek verenler yarın insan içine çıkacak yüz bulamayacaklar.” siz de bulamayacaksınız. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde 13 ülke İsrail'le barış, İsrail'in ateşkes yapmasını talep etti. Sizin dostunuz olan Amerika bunu veto etti. Sizin dostunuz olan Amerika bunu veto etti. Siz hiçbir şey yapmıyorsunuz.

BÜŞRA PAKER (İstanbul) – Siz hangi yüzle çıkıyorsunuz?

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Aslında yapıyorsunuz daha önce Irak’ta koalisyon güçlerinin işini bitirmesi için imkânlarınızı seferber ettiğiniz gibi, bugün de gemilerle ve uçaklarla İsrail için lojistik imkânlarınızı aynı şekilde seferber ediyorsunuz.

ERCAN ÖZTÜRK (Düzce) – Hamas’a “terör örgütü” diyenlere de bir çift lafın olacak mı? Samimiyetini görelim, hadi! Hamas terör örgütü mü?

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Gemilerin gitmesine müsaade ediyorsunuz, utanmadan “ticaretimiz” diyorsunuz; “İsrail’e gemiler” diyoruz, “teröristlerle beraber” diyorsunuz; “İsrail’e gemilerle mühimmat taşıyorsunuz.” diyoruz, “CHP’yle birlikte oldunuz.” diyorsunuz; “İsrail’le diplomatik ilişkileri kesmelisiniz.” diyoruz, “Mecliste Cola’yı yasakladık.” diyorsunuz. (AK PARTİ sıralarından gürültüler) (Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Tamamlayın Sayın Milletvekili.

ÖZLEM ZENGİN (İstanbul) – Bitti ya, yirmi dakika konuştu, artık yeter! Yirmi dakika konuştu Sayın Başkan! Yirmi dakika artık yeter, yeter yani!

ERCAN ÖZTÜRK (Düzce) – Tamam bitti, otur sıfır. Otur, otur!

HASAN BİTMEZ (Devamla) – “AK PARTİ’li yöneticilerin ve çocuklarının sahibi ve ortağı olduğu, işletmecisi olduğu gemilerle İsrail’e mühimmat taşımaktan vazgeçin.” diyoruz, “Starbucks’larda boykot yapıyoruz.” diyorsunuz. (AK PARTİ sıralarından gürültüler, sıra kapaklarına vurmalar)

BAŞKAN – Sayın milletvekilleri, lütfen kürsüdeki hatibin sözlerine müdahale etmeyin lütfen.

ERCAN ÖZTÜRK (Düzce) – Otur, Otur, sıfır!

HASAN BİTMEZ (Devamla) – “İsrail sizin eylemsizliğinizden, tavırsızlığınızdan cesaret alıyor.” diyoruz, “Miting yapıyoruz.” diyorsunuz. Mitingin parasını kim ödedi arkadaşlar? Emin Akbaşoğlu burada dedi ki: “AK PARTİ olarak yapıyoruz.” Ama siz devlet olarak ödediniz. Bu kadar ikiyüzlüsünüz! (AK PARTİ sıralarından gürültüler, sıra kapaklarına vurmalar)

BAŞKAN – Sayın milletvekilleri, lütfen.

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Bu sizin mitinginizden daha iyisini Avrupa’da, Amerika’da, Londra’da, Tokyo’da, oradaki Hristiyanlar, Yahudiler sizlerden daha iyi miting yapıyor.

BAŞKAN – Aksi takdirde İç Tüzük 68’i uygulamak zorunda kalacağım lütfen.

ÖZLEM ZENGİN (İstanbul) – Ne yapacaksınız? Dışarı mı atacaksınız! Valla dışarı çıkmayı tercih ederim, kendi kendine konuşur.

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Siz İsrail’in suç ortağısınız! Siz İsrail’in suç ortağısınız! Elinizde Filistinlilerin kanı var! (Saadet, CHP, HEDEP, İYİ Parti sıralarından alkışlar; AK PARTİ sıralarından gürültüler) İş birlikçisiniz!

ÖZLEM ZENGİN (İstanbul) – Ahlaksız! Yalancı!

ERCAN ÖZTÜRK (Düzce) – Görevini yaptın, geç hadi geç!

HASAN BİTMEZ (Devamla) – İsrail’in Gazze’ye attığı her bombada katkınız var.

ERCAN ÖZTÜRK (Düzce) – Yaptın görevini, yaptın, görevini tamamladın, git hadi!

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Hemen şimdi gerçekçi bir adım atın, Türkiye öncülük etsin. Pakistan, Bangladeş, Endonezya, Libya, Cezayir… (Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Sayın Bitmez, selamlayın lütfen.

ÖZLEM ZENGİN (İstanbul) – Yalancı! Tamam artık Sayın Başkan!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) – Ama üç dakika sözünü kesti adamın.

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Bitiriyorum Başkanım.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) – Sayın Başkanım, söz kesti.

ÖZLEM ZENGİN (İstanbul) – Lütfen ya, beş dakika konuşma bir dakika uzar, adam yirmi dakika konuştu!

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Şimdi bizim konuşmamızı istemiyorsunuz. (AK PARTİ sıralarından “Yalan! Yalan!” sesleri, gürültüler) Ben konuşmamı bitiriyorum ama Sezai Karakoç’un size atfen yazdığı satırlarla bitiriyorum. (AK PARTİ sıralarından gürültüler) “Onlar sanıyorlar ki biz sussak mesele kalmayacak…”

ÖZLEM ZENGİN (İstanbul) – Yazıklar olsun sana! Yazıklar olsun ya!

HASAN BİTMEZ (Devamla) – “…Hâlbuki biz sussak tarih susmayacak…” (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

ÇİĞDEM KONCAGÜL (Tekirdağ) – Tarih sizi unutmayacak!

ÖZLEM ZENGİN (İstanbul) – Yazıklar olsun sana, yazıklar olsun! Yazıklar olsun!

HASAN BİTMEZ (Devamla) – “…Tarih sussa hakikat susmayacak/Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak/Hâlbuki bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulamayacaksınız…” (AK PARTİsıralarından gürültüler)

ÖZLEM ZENGİN (İstanbul) – Yazıklar olsun sana! Asıl size lazım vicdan azabı!

HASAN BİTMEZ (Devamla) – “…Vicdan azabından kurtulsanız tarihin azabından
kurtulamayacaksınız/Tarihin azabından kurtulsanız Allah’ın gazabından kurtulamayacaksınız.” (AK PARTİ sıralarından “Cehennem azabından kurtulamayacaksınız!” sesi)

ÖZLEM ZENGİN (İstanbul) – Yürü! Siz öyle olacaksınız!

HASAN BİTMEZ (Devamla) – Hepinizi saygıyla selamlıyorum. (Saadet Partisi, CHP, HEDEP ve İYİ Parti sıralarından alkışlar; AK PARTİ sıralarından gürültüler) (Hatibin kürsüde bayılıp yere düşmesi) (AK PARTİ sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur işte! Allah’ın gazabı böyle!” sesi)
BAŞKAN – Birleşime yirmi dakika ara veriyorum.

HABER İSRAEL'DEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

İsrail haberlerini Türkçe tercüme ile sosyal medya platformu X üzerinden paylaşan 'Haber İsrail', Bitmez'in bayıldığı anı paylaştı. Paylaşıma "İsrael'e 'Allah'ın gazabı' diyen Türk Milletvekili Hasan Bismet, saniyeler içinde kalp krizi geçirdi. Ve Tanrı konuştu." notu yazıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN