Saha dışı şiddete sessizler!

Saha dışı şiddete sessizler!

Milli Takım’ın başı Fatih Terim’in damatları ve korumalarıyla birlikte İzmir Alaçatı’da mekan basmasına tepkiler sürüyor. Olayın ardından sosyal medya üzerinden ‘Terim istifa etsin’ çağrıları yapılırken, restoranı basılan TFF yedek üyesi Selahattin Aydoğdu ifadeye çağrıldı. Aydoğdu “Şikayetimden vazgeçmeyeceğim” derken, yaşananlara rağmen hâlâ TFF Başkanı Demirören ile Terim’den bir açıklama gelmemesi dikkat çekti.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in damatları ve korumalarıyla birlikte İzmir Alaçatı’da TFF’nin yedek üyesi Selahattin Aydoğdu’ya ait mekanı basmasının yankıları sürüyor. Özellikle sosyal medya üzerinden Terim’e yönelik tepkiler devam ederken, olayın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen Terim’den ya da Türk futbolunun başındaki kurum Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) herhangi bir açıklama gelmedi. Futbolda şiddetin azaltılmasına yönelik başta Bakanlık düzeyinde çeşitli çalışmalar yapılırken, Türk futbolunun başındaki isim Terim’in ‘mekan basması’ büyük tartışmalara neden oldu.

14 Temmuz’da yaşanan olaya ilişkin ortaya çeşitli iddialar atılırken, önceki gece restoranı basılan TFF Yönetim Kurulu yedek üyesi ve eski Adana Demirspor Başkanı Selahattin Aydoğdu ifadeye çağrıldı. Terim’in şikayeti üzerine basın yoluyla hakaret ve tehdit iddiasıyla gözaltına alınan Aydoğdu, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Aydoğdu’nun ifadesinde Terim’i tehdit etmediğini söylediği öğrenildi. İfadesinde Fatih Terim’in de kendisinin de futbol dünyasının içinde olduğunu belirten Aydoğdu ‘Maç yeni başlıyor, sonuca bakacağız’ sözlerini o amaçla söylediğini, tehdit kastı taşımadığını ifade etti. Öte yandan Terim’in avukatlarının, müvekkillerinin ifadesinin Muğla Bodrum’da alınması için girişimlerde bulunduğu da  bildirildi. Savcılığın kabul etmesi halinde Terim’in ifadesinin en kısa zamanda Bodrum’da alınacağı ifade edildi.

Aydoğdu’nun oğlu Uğur Aydoğdu, “Şikayetini geri almasını istediler ancak babam mekanımıza onların saldırdığını söyleyerek vazgeçmeyeceğini söyledi” dedi. Fatih Terim’in damadı Ahmet Baran Çetin’in ablası ve işyeri ortağı Zeynep Çetin ise olanlardan karşı tarafı sorumlu tuttu. Çetin, “Yönetimden izin alarak yaptığımız paravanı yıkmak için müşteriler varken mekanımızı bastılar. Satırla, bıçakla ve sopalarla geldiler. Paravanı, dükkanı alt üst edip gittiler” iddiasında bulundu.

17-07/18/1807krr01cc.jpg
Karar Gazetesi'nin bugünkü birinci sayfası.

Tartışmalara neden olan olay, geçen 14 Temmuz’da İzmir Alaçatı’da yaşanmıştı. Selahattin Aydoğdu’ya ait restoran ile Fatih Terim’in damadı Ahmet Baran Çetin’in işlettiği restoran arasındaki ‘duvar’ tartışması, tarafları karşı karşıya getirmişti. Bunun üzerine Terim, Aydoğdu’yu aramış fakat ikilinin arasındaki konuşma sert bir tartışmaya dönüşmüştü. Muğla Bodrum’dan İzmir Alaçatı’ya giden Terim ile damatları Ahmet Baran Çetin ile Volkan Bahçekapılı, Aydoğdu’nun restoranını basmış, sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada mekan çalışanları darp edilmişti. Olayın ardından Aydoğdu ile mekan çalışanları Terim’den şikayetçi olmuştu.

BU ÜÇÜNCÜ OLAY

Fatih Terim’in daha önce de benzer olaylara dahil olduğu yönünde haberler kamuoyuna yansımıştı. İzmir’de bir villa satın alan Terim, mahalle sakinlerinin baktığı köpeklerden rahatsız olmuş ve tehditlerde bulunmuştu. Terim’in bu tavrı gazeteci Öncel Öziçer tarafından haberleştirilmişti. Bu haberin ardından Öziçer’in görevine son verilmişti. Diğer bir olay ise 2016’da yaşanmıştı. Milli Takım Euro 2016’da İspanya’ya 3-0 yenilince taraftarlar, Terim’e tepki göstermişti. Bu sırada tribünde bulunan Terim’in damatları, taraftarlarla kavgaya tutuşmuştu.

TERİM’DEN FOTOĞRAF VAR AÇIKLAMA YOK!

Olayın ardından Fatih Terim sessizliğini korurken, kavgayla ilgili ortaya çeşitli iddialarda atılmıştı. Terim’in olayın yaşandığı gün burnunun kırıldığı ve bu yüzden herhangi bir açıklama yapmadığı öne sürülmüştü. Fakat önceki gün Terim’in sosyal medyadan paylaşılan bir fotoğrafı dikkat çekti. Volkan Bahçekapılı ile evli olan Terim’in kızı Buse Terim, önceki gün instagram hesabından babası ve ablasıyla çekildiği bir fotoğrafı paylaştı.  Buse Terim fotoğrafın altına ‘Çok özlemişim’ yazısını düştü. Fotoğrafın, sadece 24 saat boyunca muhafaza edilen  hikaye uygulamasından paylaşılması gözden kaçmadı.

17-07/17/axsdad.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN