Sanayi üretimi aylık bazda ise yüzde 2,3 azaldı

Sanayi üretimi aylık bazda ise yüzde 2,3 azaldı

TÜİK verilerine göre, sanayi üretimi Ocak 2025’te yıllık bazda yüzde 1,2 arttı, aylık bazda ise yüzde 2,3 azaldı. Madencilik sektörü yıllık yüzde 0,7 düşerken, imalat sanayi yüzde 1,2, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi yüzde 5,0 arttı. Aylık bazda madencilik yüzde 7,5 artarken, imalat sanayi yüzde 3,0, enerji sektörü ise yüzde 0,8 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı verilere göre, sanayi üretimi 2025 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 artış gösterdi. Ancak, sanayi üretimi aylık bazda yüzde 2,3 oranında geriledi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü yıllık bazda yüzde 0,7 oranında düşerken, imalat sanayi üretimi yüzde 1,2 artış kaydetti. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü ise yüzde 5,0 oranında yükseldi.

fdh5d5fh.jpg

Aylık bazda değerlendirildiğinde ise madencilik ve taş ocakçılığı sektörü yüzde 7,5 oranında artarken, imalat sanayinde yüzde 3,0, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında ise yüzde 0,8 oranında düşüş yaşandı.

g4sdg4sd.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN