Saral’dan er şehit aileleri ve gazilere söz: 47 günlük eylem sona eriyor

Saral’dan er şehit aileleri ve gazilere söz: 47 günlük eylem sona eriyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, eşit özlük hakları talebiyle 47 gündür eylem yapan er şehit aileleri ve er gazilere, Meclis’in açılmasının ardından haklarının verilmesi için girişimde bulunacağı sözünü verdi. Görüşmenin ardından Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Erdem Çerçioğlu, Kurtuluş Parkı’ndaki eylemi sona erdireceklerini açıkladı.

Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya gelen er şehit aileleri ve er gazilerin, rütbe ayrımı yapılmaksızın eşit özlük haklarına sahip olma talebiyle başlattıkları oturma eylemi 47’nci gününde devam etti.

Kurtuluş Parkı’nda sürdürülen eylem sırasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Erdem Çerçioğlu’nu görüntülü aradı.

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM”

Saral, Meclis’in açılmasının ardından er şehit aileleri ve gazilerin taleplerinin karşılanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililer nezdinde girişimde bulunacağını söyledi.

Saral, görüşmede şu ifadeleri kullandı:

“Meclis açıldığında da bizzat Cumhurbaşkanımıza da inşallah bizzat yetkili arkadaşlara da sonuna kadar sizin almanız gereken haklar hususunda, sizin bir kardeşiniz olarak elimden ne geliyorsa yapacağım. Çünkü empati yapıyorum. Ben sizin yaşadıklarınızı, o vicdani rahatsızlığı hissederek çok üzüldüm. Biz AK Parti iktidarı olarak, özellikle Cumhurbaşkanımızın sizin duyarlılığınız noktasında, bizim iktidarımıza el emeği, göz nuru, her türlü katkıyı vermiş insanların mücadelesiyle, sizlerin vesilesiyle biz iktidar olduk. Sizler bize her zaman el açtınız, baş tacı yaptınız. Dolayısıyla bizlerin duyarsız kalması üzücü bir şey. Allah’ın izniyle ne gerekiyorsa yapacağım. Yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum, hiç şüphesiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da zaten bu duyarlılığı hisseden bir devlet büyüğümüzdür. Ben ne gerekiyorsa yapacağım.

Vicdanı olan bir insan duyarsız kalamaz. Sizin ıstırabınız, çektikleriniz, yaşadıklarınız gerçekten bizi çok üzdü. Ben bir kardeşiniz olarak ekimde Meclis açıldığında inşallah sizlerin haklarını iade noktasında, verilmesi noktasında ne gerekiyorsa bunun sözünü ben size veriyorum. İnşallah ne gerekiyorsa yapacağım.”

47 GÜNLÜK EYLEM SONA ERİYOR

Görüşmenin ardından ANKA Haber Ajansı’na konuşan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Erdem Çerçioğlu, Saral’ın açıklamalarını samimi bulduğunu söyledi.

Çerçioğlu, Saral’ın Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olması nedeniyle verdiği söze güvendiklerini belirterek, haklarını alacaklarına ilişkin umutlu olduklarını ifade etti.

Saral ile yapılan görüşmenin ardından eylemi sona erdirme kararı aldıklarını açıklayan Çerçioğlu, saat 12.00’de Kurtuluş Parkı’nda yapacakları basın açıklamasıyla 47 günlük eylemi bitirdiklerini duyuracaklarını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN