Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Suriye Lazkiye'de sivillere yönelik saldırılara ilişkin, "Etnik kimlik olarak sivillere saldırıları kabul edemeyiz. Başta o bölgede uzun süredir tesiri olan devletimiz, devletimizin yürütme kurulu olan hükümete çağrıda bulunmak istiyoruz, olaya müdahale edin" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Suriye’nin Lazkiye kentinde sivillere yönelik saldırıları sert bir dille eleştirdi. Seçer, "Etnik kimlik gözetmeksizin sivillere yönelik saldırıları asla kabul edemeyiz. Bu insanlık dışı eylemleri lanetliyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Devletimizin uzun süredir etkili olduğu bu bölgede, hükümeti bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.
Vatandaşların artık yeni bir yönetim anlayışı beklediğini belirten Seçer, "Halkın güvenini kazanmak zorundayız. Anketlerde kararsızların yüksek görünmesine aldanmayın. Sokakta CHP var, halk bize güveniyor. Ancak bu güveni sandık sonuçlarına daha güçlü yansıtmalıyız" dedi.
"İKTİDAR BİZDEN ÇEKİNİYOR"
İktidarın yerel yönetimlerden çekindiğini söyleyen Seçer, "Belediye başkanları halkın gönlüne girdikçe, siyasi dengeler değişir. Bu yüzden bize karşı baskılar artıyor. Kayyumlar atanıyor, seçilmiş yöneticiler hukuki gerekçeler olmadan cezalandırılıyor. Ama biz birlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.