SED başvurusu 'SED hizmeti kapsamında olmadığınız değerlendirildi' ne demektir, ne anlama geliyor?

SED başvurusu 'SED hizmeti kapsamında olmadığınız değerlendirildi' ne demektir, ne anlama geliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın vermiş olduğu desteklerde başvurular Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) üzerinden yapılıyor. SED başvuruları ise e-devlet Kapısı'ndan alınıyor. SED başvurusu yapılmasının ardından sistemde görülen 'SED hizmeti kapsamında olmadığınız değerlendirildi' ibaresinin anlamı başvuru sahipleri tarafından merak ediliyor.

Hükümet Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşların ve ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda görevlendirilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşları veya aileler, tespit ederek gerekli şartları taşımaları halinde istenen destek türünü kendilerine sağlıyor.

SED hizmeti kapsamında olmadığınız değerlendirildi ne demek

SED başvuruları genel olarak e-Devlet Kapısı'ndan gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlediği şartları taşıyan tüm vatandaşlar SED desteklerinden faydalanabiliyor. Devlet desteği ödeme tutarları genel olarak memur maaş katsayısının artışına bağlı olarak belirlenirken SED başvurusu istenirse İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen yapılabilir, istenirse dilekçe yoluyla da yapılabilir. Çoğunlukla başvurular, e-Devlet üzerinden elektronik ortam üzerinden alınmaktadır.

'SED hizmeti kapsamında olmadığınız değerlendirildi' ne demek?

SED başvuru yapıldıktan sonra başvurunun değerlendirmeye alınma süreci başlatılıyor. Bu süreç sonrasında başvuru sahibi kontrol panelinde 'SED hizmeti kapsamında olmadığınız değerlendirildi' ibaresini görebiliyor. Bunun anlamı ise söz konusu destekten yararlanılamayacağı anlamı çıkarılıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN