Şehir Üniversitesi'nin tapulu arazisi sessiz sedasız Hazine'ye devredildi

Şehir Üniversitesi'nin tapulu arazisi sessiz sedasız Hazine'ye devredildi

Şehir Üniversitesi'ne ait tapulu arazinin hiçbir mahkeme kararı beklenmeden, Hazine'ye devredildiği ortaya çıktı. Devir işlemiyle ilgili Şehir Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Kanuna aykırı işlemi gerçekleştiren kişiler hakkında hukuki ve cezai tüm yasal yollara başvuralacaktır" denildi.

KARAR.COM

Halkbank’ın Bilim Sanat Vakfı’na bağlı İstanbul Şehir Üniversitesi’nin tüm varlıklarına tedbir koymasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Şehir Üniversitesi’ne ait 237 sayılı parsel idari bir kararla, 11.12.2019 tarihinde Hazine adına sessiz sedasız tescil edildi.

Geçtiğimiz günlerde Halkbank’ın Şehir Üniversitesi’nin varlıklarına tedbir koymasına, bir çok STK, akademisyen ve siyasiden tepki yağmıştı. İnşaat şirketlerinin ve spor kulüplerinin borçlarının defalarca yapılandırıldığı, hatta silindiği, batık simitçilerin devlet bankası eliyle kurtarılmaya çalışıldığı bir dönemde, binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Şehir Üniversitesi'nin yaşadıkları karşısında hiçbir devlet kurumunun harekete geçmemesi dikkat çekti. Yaşanan bu olaylara rağmen üniversitenin tapulu arazisi, tapu tescil davası açılmadan ve üniversitenin bilgisi olmadan Maliye Hazinesi'ne devredildi.

Tapu tescil işlemiyle ilgili Şehir Üniversitesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Hukuken geçersiz olan söz konusu tescil işleminin geri alınması ve tapu kaydının düzeltilmesi gerektiğini; işlemin kanuna aykırı olduğunu bilerek gerçekleştiren kurum ve kişiler hakkında gerekli hukuki ve cezai tüm yasal yollara başvuracağız" denildi.

İşte Kartal Tapu Müdürlüğü'nün yaptığı işlemin belgesi:

19-12/19/1-1576730628.jpg

19-12/19/2-1576730642.jpg
 
19-12/19/3-1576730653.jpg
 
İşte Şehir Üniversitesi'nden yapılan o açıklama:
 
???Kartal Tapu Müdürlüğünün 12.12.2019 tarih ve 64712239-105-E.4720758 sayılı yazısıyla, Üniversitemiz adına kayıtlı olan İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi, 2222 Ada, 237 (Yeni 12703 ada 237) parsel" nolu taşınmazın mülkiyetinin, Üniversitemizin bilgisi ve rızası dışında Maliye Hazinesi'ne devrinin gerçekleştirildiği bildirilmiştir.  

Söz konusu tescil işlemi, mülkiyet hakkına sahip olan Üniversitemizin katılımı ve bilgisi olmaksızın yapıldığı gibi, kanun hükmüne veya kesinleşmiş bir mahkeme kararına dayanmamaktadır. Bu nedenle anılan tescil işlemi, Türk Medeni Kanununun 1013. ve 1014. maddelerine açıkça aykırıdır.  

Kartal Tapu Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tescil işlemi, aynı zamanda Anayasa'da güvence altına alınan mülkiyet hakkının da ihlali anlamına gelmektedir. 

Üniversitemizin söz konusu tescil işlemine açıkça itiraz ettiğini; itirazımız doğrultusunda hukuken geçersiz olan söz konusu tescil işleminin geri alınması ve tapu kaydının düzeltilmesi gerektiğini; işlemin kanuna aykırı olduğunu bilerek gerçekleştiren kurum ve kişiler hakkında gerekli hukuki ve cezai tüm yasal yollara başvuracağını kamuoyunun bilgisine sunarız. ?

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN