Sel felaketinde savcılığın kararı dikkat çekti: İzin verene değil yapana soruşturma

Sel felaketinde savcılığın kararı dikkat çekti: İzin verene değil yapana soruşturma

Karadeniz'de yaşanan sel felaketine ilişkin AFAD'ın yaptığı son açıklamaya göre, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde şu ana kadar 60 kişi hayatını kaybetti. İlçe merkezinde arama çalışmaları sürerken yıkılan binalarla ilgili İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bir müteahhit hakkında da gözaltı kararı verildi.

Batı Karadeniz'de 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinin ardından acı haberler gelmeye devam ediyor. Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta etkili olan sel nedeniyle toplam can kaybı 70'e yükseldi. Kastamonu'da 60, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 kişi hayatını kaybetti.

İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sinop ve Kastamonu’yu yıkan sel felaketi ile ilgili yürütülen soruşturmada bir müteahhit için verdiği gözaltı kararı dikkat çekti. Savcılığın paylaştığı gözaltı duyurusunda dere yatağına yapılan binalara verilen izinler, izinleri kimlerin verdiği ile ilgili bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı konusunda ise bilgi verilmedi.

2-002.jpg

İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığınca İnebolu, Bozkurt, Abana ve Küre ilçelerinde 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılacak teknik inceleme ve bilirkişi raporları doğrultusunda gereğine tevessül edilecek olup yıkılan bir binanın müteahhidi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca ölen vatandaşlarımızın kimlik tespit çalışmaları ile ölü muayene ve otopsi işlemleri de devam etmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN