SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar'a son görev

SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar'a son görev

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye'de SİHA'nın fikir babası ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünürü Özdemir Bayraktar, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar, ''Babam, bizler için canımızdan kıymetliydi. Babamızdı, arkadaşımızdı, aynı zaman da rehberimizdi. Kılavuzumuzdu, en yakın dava ve yol arkadaşımızdı'' ifadelerini kullandı.

Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye'de SİHA'nin fikir babası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü Özdemir Bayraktar'ın hayatını kaybettiğini dün oğlu Haluk Bayraktar Twitter hesabından duyurmuştu.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Baykar Milli SİHA/İHA Sistemleri Ar-Ge ve Üretim Tesisi'ndeki törenin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Fatih Camisi'ne getirildi.

bay.jpg

Cami avlusunu dolduran yakınları ve sevenleri tabutu başında Bayraktar'a dua ederken, eşi Canan, çocukları Haluk, Selçuk ve Ahmet Bayraktar burada taziyeleri kabul etti.

Bayraktar'ın cenazesi, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Garipçe'deki aile kabristanlığına götürülecek.

bayrakaa.jpg

'KILAVUZUMUZDU, EN YAKIN DAVA VE YOL ARKADAŞIMIZDI'

Cenaze töreninde konuşan Selçuk Bayraktar, "Babam, bizler için canımızdan kıymetli babamızdı, arkadaşımızdı, aynı zaman da rehberimizdi. Kılavuzumuzdu, en yakın dava ve yol arkadaşımızdı. 20 yıl önce 'asla yapılamaz' denildiği dönemde inandığı doğrudan, tüm sisteme inat bildiği yoldan sapmadı. Hastaneye götürdüğümüz döneme kadar iş yerinde yatıp kalktı. Asla sancağı bırakmadı. Rabbim inşallah cennetinde bizleri komşu eyler" dedi.

'YERLİLİK VE MİLLİLİK DAVASINA ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE OMUZ VEREN BİR DAVA ADAMI'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ise "Allah'tan geldik ve Allah'a döneceğiz. Bayraktar abimizde güzel bir hayat yaşayan ve sevdiğine Rabbi'ne ulaşan bir abimiz. Ülkesine ve milletine sevdalı, hayalleri olan, hedefleri olan bir büyüğümüz. Cumhurbaşkanımızın büyük ve güçlü Türkiye davasına, yerlilik ve millilik davasına çok güçlü bir şekilde omuz veren bir dava adamı. Diyarbakır'daki, Libya'daki dualar hep arkasından devam edecek. Yetiştirdiği evlatlara da biz şahidiz. İnşallah Cenab-ı Hakk cennetine nail eyler. Tekrardan mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Afrika'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasetçi Bayraktar'ın vefatının ardından sosyal medya paylaşımlarıyla ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

lla.jpg

'MİLLETİMİZE YAPTIĞI EŞSİZ HİZMETLER ASLA UNUTULMAYACAKTIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Teknoloji Hamlesi'ne hayalleriyle, gayretleriyle, mücadelesiyle yön veren, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, kıymetli dostum Özdemir Bayraktar'a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Milletimize yaptığı eşsiz hizmetler asla unutulmayacaktır." mesajını paylaştı.

Bayraktar'ın taziyesi, İstanbul'daki Baykar Milli S/İHA AR-GE ve Üretim Tesisleri'nde yapılıyor.

ÖZDEMİR BAYRAKTAR KİMDİR?

1949 yılında Sarıyer’in Garipçe köyünde doğan Özdemir Bayraktar, Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu. 1967’de İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne giren 1972 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından 2 yıl boyunca İTÜ Motorlar Kürsüsü Profesörü İsmail Hakkı Öz’ün araştırma asistanlığı görevini yürüterek içten yanmalı motorlar konusunda yüksek lisans çalışmasını tamamladı.

Türkiye’nin sanayi sektöründe öncü rol üstlenen birçok fabrikanın (Burdur Traktör, İstanbul Segman, Uzel vb.) kuruluş ve yeni yatırımlar aşamasında teknik yönetici görevlerinde çalıştı.

1984 yılında Baykar Makina’nın kuruluşunda yer aldı. Baykar’ın milli ve özgün İnsansız Hava Aracı teknolojisi geliştirmesi atılımında öncü rol üstlenen Özdemir Bayraktar, bu projelerin hayata geçirilmesinde tasarım aşamasından prototip aşamasına, imalat aşamasından yatırım planlamasına kadar her aşamada aktif ve lider olarak yer aldı.

Baykar tarafından TSK için geliştirilen ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı 2005-2009 yılları arasında Güneydoğu Anadolu bölgesinde askerler ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalara liderlik yaptı.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen tüm ürünlerin tasarımlarını çizen Özdemir Bayraktar, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI TİHA’ya karakterini veren özgün tasarımların da sahibidir.

Özdemir Bayraktar, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ların Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına sunduğu katkı nedeniyle 2021’de Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı’na layık görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN