Sinan Ateş cinayeti hakkında yapılan ihbar ortaya çıktı: Partiden birisini vuracağız

Sinan Ateş cinayeti hakkında yapılan ihbar ortaya çıktı: Partiden birisini vuracağız

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinden dört gün sonra, R.Ö. adlı bir kişinin 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak "Ankara ili Çukurambar semtinde partiden birisini vuracağız" şeklinde bir konuşmaya şahit olduğunu bildirdiği ortaya çıktı. Ancak, bu kişinin soruşturma aşamasında ifadeye çağrılmadı öğrenildi.

30 Aralık 2022’de eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'nın Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Ateş'in öldürülmesinin ardından, 3 Ocak 2023'te saat 14.40 civarında R.Ö. adlı bir kişi, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak cinayetle ilgili bir ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.

Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen R.Ö., İstanbul'da iki ay önce bir kafede arkadaşı H.Y. ile buluştuğunu ve burada H.Y.'nin masadaki arkadaşlarının sohbetine tanık olduğunu söyledi.

"PARTİDEN BİRİSİNİ VURACAĞIZ"

R.Ö., bu kişilerin "Ankara ili Çukurambar semtinde partiden birisini vuracağız" dediklerini duyduğunu ifade etti. Konuşma sırasında herhangi bir parti isminin zikredilmediğini de ekledi. Sinan Ateş cinayetinden iki gün sonra, haberlerde öldürülen kişinin Sinan Ateş olduğunu ve katilin İstanbul'dan geldiğini duyunca kafedeki konuşmayı hatırladığını belirtti.

Savcılık, soruşturma sürecinde bu kişinin ifadesine başvurmadı; ancak cinayet büro amirliği tarafından hazırlanan tutanak soruşturma dosyasına dahil edildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede ise R.Ö.'nün ifadelerine yer verilmedi.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN